M A L D I V I   2 0 1 7-2018

MALDIVI

11 dana – avio

20.10 – 30.10.2017.

17.11 – 27.11.2017.

11.02 – 21.02.2018.

 1499€ 1399€

(za prijave do 16.09. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€)

(za uplate u celosti do 16.09. cena je 1299€)

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

 Maldive čini arhipelag od 1.192 koralna ostrva, atola, formiranih poput prstenova. Lepota i jedinstvenost ovo mesto svrstavaju u sam vrh najlepših destinacija sveta. Bele peščane plaže, kokosove palme, kristalno čisto i prozirno plava voda, bogat morski svet i uvek nasmejani domaćini odlika su ovih ostrva. Ronjenje u koralnim grebenima, obilasci ostrva, plovidba brodićem ili istraživanje nove kulture, zadovoljava svačije ukuse. 
Dhigurah ostrvo – Ostrva na kojima se nalaze ekskluzivni resorti nude vam samo svet luskuza, dok Dhigurah, lokalno ostrvo, prikazuje tradicionalne Maldive. Ostrvo Dhigurah nalazi se u Alifu Dhaalu atolu, na oko 3 sata udaljenosti brodom od glavnog grada Maldiva, Malea. Okružuju ga tople i mirne vode Indijskog okeana. Kao takvo, ono je idealno mesto za miran i sadržajan odmor, čiju lepotu predstavlja neverovatna priroda, tirkizni okean i dugačka bela peščana plaza. Otkrijte kulturu i tradiciju, upoznajte lokalno stanovništvo ili ronite u Indijskom okeanu. Dhigurah je ostrvo koje čeka da bude istraženo.

Plan i program puta:

1. dan: BEOGRAD –MALE
Dolazak na aerodrom Nikola Tesla u dogovoreno vreme, dva sata pre poletanja aviona. Let do Maldiva sa usputnim presedanjem.

2. dan: MALE – DHIGURAH
Sletanje u Male, glavni grad Maldiva i transfer brodićem do ostrva Dhigurah. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom…

2-9. dan: DHIGURAH (7 noćenja)

Dani predviđeni za uživanje i stapanje sa mirnom okolinom. Dhigurah je nekomercijalizovano i netaknuto malo ostrvo sa umirujućom atmosferom. Dhigurah znači „Dugo ostrvo“ na dhivehi-ju, jeziku domorodaca. Ovde možete upoznati Maldive baš onakvima kakvi oni jesu – na ostrvu se nalaze luka, prodavnica, mala klinika i škola. Ovo ostrvo je jedinstveno mesto sa dugačkim peščanim sprudom koji se proteže sa ostrva dalje u okean. Pošto se nalazi na samom obodu atola, najbogatiji podvodni svet Maldiva možete videti upravo na ovom mestu, budući da ovim putem migriraju mante i kit ajkule. Sve ove životinje su potpuno bezopasne i hrane se iključivo planktonima. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjče, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Uživajte na kristalnobelom pesku uz zvuke talasa ili se kupajte u tirkiznoj vodi. Doživite nirvanu i potpuno opuštanje uz spa tretmane. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, jedrenje katamaranom, skijanje na vodi, pecanje i izlete na nenaseljena ostrva u okolini. Doživite Maldive na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživajte u egzotičnoj hrani i upoznajte novu kulturu.

Odmor na Maldivima upotpunjujemo fakultativnim izletima :

Ronjenje – Maldivi su top destinacija u ronilačkom turizmu. Dhigurah ostrvo se nalazi u delu Maldiva na kome se nalaze najinteresantniji lokaliteti za ronjenje. Škole ronjenja rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. ,Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo mesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

 

Snorkeling – Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu.

Peščana ada – Odlazak do peščane ade čija se lepota ogleda u nestvarno belom i čistom pesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Pronađite vaše mesto pod suncem i uživajte u spektakularnom okruženju. Odmorite se na puderastom pesku i osetite čari Indijskog okeana.

Piknik na napuštenom ostrvu – istražite Maldive na pravi način. Maldivi su arhipelag od preko hiljadu ostrva, pored naseljenih ostrva postoje i par nenaseljenih. Ljubazni domaćini pripremiće ukusan piknik na napuštenom ostrvu. Uživajte u dobroj hrani, kupajte se u čistom moru, istražite podvodni svet i najbolje koralne grebene u Severnom Atolu.

Whake Shark safari – ili potraga i snorkling sa kit ajkulom. Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. dan:DHIGURAH – MALE

Nakon doručka pakujemo stvari i brodićem odlazimo sa ostrva do Male-a. Transfer do hotela u Male-u. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor i obilazak glavnog grada Maldiva tj. ostrva prepunog motorića, poslovnih ljudi, raznoraznih prodavnica i uličnih tezgi, uniformisanih učenika… Male predstavlja moderno lice Maldiva. Šareno obojene zgrade i tirkizno more svuda oko vas predstavlja klasičnu sliku Male-a koju ćete zapamtiti. Grad prepun kafića, restorana, prodavnica i pijaca. Noćenje

10. dan : MALE – BEOGRAD

Napuštamo hotel, slobodno vreme i polazak ka aerodromu. Polazak aviona do Beograda sa usputnim presedanjem.

11. dan : BEOGRAD

Dolazak u Beograd 

Smeštaj:

Dhigurah : Guesthouse Tme Retreat poseduje sopstvenu plažu, besplatan internet, baštu. Sobe su dvokrevetne, jednostavne i čiste. Svaka soba sadrži klima uređaj, terasu, sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom, TV, sef.

Male : Somerset Inn ili sl.– sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje klima uređaj, TV uređaj i ketler.

 

 

Share →

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.