Evropski gradovi jesen Bukurešt 2 noći
Evropski gradovi jesen Bukurešt
Evropski gradovi 2016 Bukurešt 2 noći
Bukurešt city break 2016

Evropski gradovi proleće Bukurešt 2 noći

Evropski gradovi proleće Bukurešt 2 noći

Bukurešt će za većinu njegovih posetilaca biti veliko iznenađenje. Prestonica Rumunije je veliki prostran grad sa velikim brojem parkova, monumentalnim građevinama, koje su projektovali italijanski i francuski arhitekti. Ovaj "mali Pariz " u velkoj meri podseća na veliku metropolu Zapadne Evrope, a po uzoru na nju ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Zgada Parlamenta u Bukureštu je posle Pentagona druga po veličini zgrada ne svetu. Osnivač grada je i njegov najpoznatiji stanovnik Grof Vlad Cepeš, koga svi znaju pod imenom Drakula. Bukurešt je prava svetks metropola koja svojim posetiocima nudi obilje sadsržaja zbog kojih im ostaje uvek u lepoj uspomeni. 

4 i 5 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan Niš – Đerdap *(Novi Sad – Beograd – Đerdap)
Polazak iz Niša u 18,00 h sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“. Direktna vožnja pored Zaječara, Negotina i Kladova do graničnog prelaza Đerdap. Usputna zadržavanja radi preuzimanja putnika iz navedenih gradova, prema potrebi i na graničnom prelazu. *Polazak iz Novog Sada u 17,00 h sa parkinga kod Lokomotive. Vožnja do Beograda. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 18,30 h. Direktna vožnja pored Smedereva i Vel. Gradišta do graničnog prelaza Đerdap.

2. dan Đerdap - BRAN – BRAŠOV - Sinaja
Nastavak puta pored Turnu Severina i Krajove. Zadržavanja prema potrebi. Dolazak u Bran u jutarnjim satima. Obilazak dvorca Bran podignutog 1377. god. Prema predanju, u njemu je 1462. bio zatočen grof Drakula... Fakultativni ulazak u dvorac. Odlazak do Brašova. Panoramska šetnja isotirijskim centrom grada: Gradska većnica, Crna crkva... Slobodno za individualna razgledanja grada. Nastavak puta za Sinaju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan SINAJA – PELEŠ – BUKUREŠT
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativa: Obilazak manastira Sinaja iz XVII veka i zamka PELEŠ, letnje rezidencije rumunskih kraljeva iz XIX veka. Polazak za Bukurešt. Dolazak u Bukurešt u po podnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Trijumfalna kapija, bulevar Kiselef duži od Šamzelizea, trgovi: Pobede, Romana, Univerzitatea, Ateneum, Kraljevska palata, Parlament, Patrijaršija... Smeštaj u hotel. Noćenje. Fakultativa: Večera u restoranu sa živim ili DJ muzičkim programom.

4. dan BUKUREŠT – Đerdap – Niš * BUKUREŠT – Beograd – Novi Sad
Doručak. Napuštanje hotela. U 10,00 h. odlazak u jedan od molova. Slobodno za individualni obilazak mola do 13,00 h. Polazak za Srbiju. Usputni jednosatni obilazak tržnog centra Carefour. Nastavak puta. Direktna vožnja pored Piteštija, Krajove i Turnu Severina do graničnog prelaza Đerdap sa usputnim zadržavanjima prema potrebi i na graničnom prelazu. Po završetku graničnih formalnosti, nastavak puta za Niš (odnosno *Beograd i Novi Sad). Dolazak u Niš oko ponoći. Prestanak aranžmanskih usluga.

* 5. dan Beograd – Novi Sad
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Nastavak puta za Novi Sad. Dolazak u jutarnjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA OBUHVATA:

prevoz visokopodnim turističkim solo ili spratnim autobusom sa A/C, audio, video... uređajima,
smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto u skladu sa normativima zemlje) jedno u hotelu tipa “IBIS NORD”*** ili odgvarajućem u širem centru Bukurešta i jedno u hotelu tipa „CARAIMAN” *** ili odgovarajućem u Sinaji ili Predealu, doručak „švedski sto”,
lokalnog vodiča u Bukureštu prema programu,
troškove organizacije,
licenciranog pratioca grupe.
CENA NE OBUHVATA:

Polisu međunarodnog putnog i zdravstevnog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
Fakultativne sadržaje programa,
Individualne posete, ulaznice, karte za gradski prevoz.
Doplatu za polaske iz: Vranja i Leskovca u iznosu od 20 EUR po osobi – Potreban minimum od 20 osoba po destinaciji!
DOPLATE:
doplata za jednokrevetnu sobu: 40 € za obe noći (dinarski, rezervacija prilikom privljivanja za aranžman).

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

cena fakultativnih obilazaka za: dvorac Bran, zamak Peleš (tura sa kustosem i prevodiocem na srpski jezik), manastir Sinaju u iznosu 20 EUR po osobi za komplet ulaznica, odnosno za dvorac Bran 9 EUR po osobi; manastir Sinaju 2 EUR po osobi, dvorac Peleš 9 EUR po osobi. Cena fakultativne večere iznosi 25 EUR po osobi, obuhvata večeru sa menijem: salata, glavno jelo, desert, hleb, mineralnu negaziranu vodu 0,5 l i vino 0,2 l, živi ili DJ muzički program, autobuski prevoz od hotela do restorana i nazad.
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTEL „CARAIMAN“ 3* - ili odgovarajući u Sinaji ili Predealu, raspolaže dvo i trokrevetnim sobama, doručak u restoranu hotela ~ švedski sto.
HOTEL „IBIS NORD“ 3* ili odgovarajući - u širem centru Bukurešta, cca 20 min od najužeg centra grada. Raspolaže dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni), TV aparatima, telefonima, kupatilima sa TWC. Doručak u restoranu hotela ~ švedski sto.

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti do 60 dana pre polaska, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
Platnim karticama
FAKTORING: ODLOŽENO, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).
OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share →