Ostrva Grcke Ios leto 2019

Ostrva Grcke Ios leto 2019

Ostrvo Ios, u prevodu sa grčkog ‚‚cvet", u potpunosti odgovara imenu koje nosi. Jedno od najlepših ostrva u Grčkoj. Još sedamdesetih godina prošlog veka postalo je interesantno hipicima i umetnicima iz celog sveta. Od tada datira reputacija Iosa kao ostrva sa odličnim provodom i bogatim noćnim životom. Svi oni koji od leta žele prvenstveno žurke, izlaske, druženja na Iosu će doživeti najlepše letovanje. Osim provoda, koji traje do ranih jutarnjih sati u nekom od klubova , Ios nudi prelepe plaže, na kojima  se žurke nastavljaju ili počinju(kako kome) u kasnim popodnevnim satima. Glavni grad ostrva, Hora, izgrađena je u tipičnom kikladskom stilu sa belim kućama i plavim krovovima i uskim uličicama.

Za ljubitelje kulturno-istorijskih znamenitosti Ios ima da ponudi 365 crkava, nekoliko arheoloških lokaliteta: Skárkos, naseobina iz perioda oko 2000 godina pre nove ere, Palekastro, utvrđenje iz perioda venecijanske vladavine i mermerna ploča na mestu gde se verovalo da počiva slavi peskik Homer, mada telo nikada nije pronađeno. U Hori se nalazi odličan Arheološki muzej sa eksponatima sa svih lokaliteta na osrvu.

Najpoznatije plaže Iosa su Mylopótas, Magganári, Psáthi, Yialós, Kálamos and Ayia Theodóti, koje osim kupanja nude odlične uslove za ronjenje. Plaža Yialós je prvenstveno poznata po žurkama, a na ostrvu postoji i jedna plaža namenjena nudistima. Iako je Hora jedini grad na ostrvu, do ostalih delova i udaljenih plaža moguće je doći dobro organizovanim autobuskim prevozom.

Ostrva Grcke Ios leto 2019

Armadoros Hotel

Mesto Yialos
Nalazi se na 4min hoda od plaže
Noćenje sa doručkom
Avio 2019

Hotel Poseidon 2*

Mesto Yialos
Nalazi se 300m od plaže
Noćenje sa doručkom
Avio 2019

Hotel Dionysos Seaside Resort 4*

Mesto Mylopotas
Udaljenost 100m od plaže
Noćenje sa doručkom
Avio 2019

ponude letovanje Ios

Far Out Hotel & Spa 3*

Mesto Mylopotas
Hotel se nalazi 400m od plaže
Noćenje sa doručkom
Avio 2019