Grčka ostrva leto 2019

Grcka ostrva leto 2020.

Grčka ostrva, neka mirna i tiha, a neka ispunjena fantastičnim mestima za provod. Zajedničko su im prelepe plaže, kristalno čisto more i predusretljivost i ljubaznost lokalnog stanovništva. Odaberite i posetite najatraktivnija kao što su Krf, Krit, Zakintos, Skiatos, Lefkada, Tasos, Rodos, Kefalonija, Parga, Skopelos, Santorini, Mikonos
Kikladi su ostrvska grupa u Egejskom moru, istočno od Peloponeza. Ova grupa ostrva Grčke ime je dobila po zamišljenom krugu po kom su raspoređena oko svetog ostrva Delos. Najposećenija i najbajkovitija su Mikonos i Santorini.
Jonsku grupu čini devet ostrva, kojima je svojstven dašak Italije kao uspomene na srednjevekovnu venecijansku vladavinu. Ako želite miran i opuštajući odmor leta 2020 pravo je  vreme da posetite ova ostrva. Krf , Zakintos, LefkadaKefalonija su najatraktivnija i najposećenija Jonska ostrva. Ostala ostrva ove grupe su Kitira, Antiklitira, Paksos i Antipaksos.

Severni Sporadi su grupa od tri ostrva – Skiatos, Skopelos i Alonisos. Sva tri ostrva su poznata po brojnim prelepim plažama i bujnoj vegetaciji. Smatraju se najlepšim ostrvima u Grčkoj zbog velikog broja skrivenih, divljih plaža i uvala gde je priroda gotovo netaknuta. U moru se često mogu videti delfini i mediteranske foke.
Dodekanezi, na grčkom “dvanaest ostrva” je grupa grčkih ostrva u Egejskom moru. Nalaze se uz jugozapadnu obalu Male Azije, a prilično su udaljena od obale grčkog kopna. Najpoznatije ostrvo ove grupe je Rodos. Ostala ostrva ove grupe su Astipalea, Kalimnos, Karpatos, Kasos, Kos, Leros, Megisti (jedini smešten u Sredozemnom moru), Nisiros, Patmos, Simi, Tilos.

Tasos leto 2020

Evia leto 2020

Skopelos leto 2020

Santorini leto 2020

Mikonos leto 2020

Skiatos

Krf

Kefalonija

Zakintos leto 2020

Rodos

Krit

Karpatos

Lefkada leto 2020

Samos leto 2020

Kos leto 2020

Simi, Kalimnos, Patmos

Milos leto 2020

Ios leto 2020

Naksos leto 2020

Siros 2020

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.