Sardinija leto 2019

Sardinija leto 2019
Sardinija letovanje 2019. Sardinija je drugo ostrvo po veličini u Sredozemnom moru na zapadnoj obali Italije. Ostvo je veoma popularno medu turistima iz čitavog sveta.
Klima je sredozemna, leta su duga i topla. Ostrvo je dugačko 260 km, a široko 140 km. Manji deo ostrva je nizijski a veći deo brdsko planinski. 
Glavni grad je Kaljari nalazi se na jugu ostrva a drugi po veličini je Sasari na severozapadu ostrva. Ukupan broj stanovnika na ostrvu je 1.670.000.
Zvaničan jezik je italijanski dok je u gradiću Algero na severozapadu zastupljen katalonski jezik kao deo nasleđa iz srednjeg veka.
Unutrašnjost ostrva krase mala šarmantna tradicionalana sela koja još uvek neguju tradiciju i stare zanate kao i brojni istorijski lokaliteti.
Očuvana prirodna lepota se ogleda u bujnoj mediteranskoj vegetaciji, beskrajno dugim peščanim plažama, romantičnim rajskim uvalama i kristalno čistom moru. Smaragdna obala ili Kosta Smeralda je najlepša i najposećenija na ostrvu. Portobelo se nalazi na severu ostrva a krase je prelepe i romantične plaže. Pored ovih plaža tu su i Pisćinas, La Pelosa, Tore dei Korsari, Timi Ama, Kaprićioli i Santa Margerita. 
Provedite leto 2019 na Sardiniji i upoznajte se sa bogatom istorijom, ljubaznim stanovništvom i čarobnom prirodom i lepotama ostrva. Sardinija letovaje 2019.

LA MARGHERITA HOTEL 3* - ALGHERO

HOTEL MISTRAL 3* ALGHERO

HOTEL RINA 4* - ALGHERO

HOTEL OASIS 4* ALGHERO

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.