Egipat – ponuda 2020

Letovanje – Egipat 2020

Egipat, raj na obali Crvenog mora i severoistoku afričkog kontineta. Nekada, jedna od najstarijih i najmoćnijih civilizacija sveta danas je pravi izazov za turiste iz citavog Sveta. Najveći deo teritorije Egipta zauzimaju Libijska i Arabijska pustinja kao delovi Sahare.

Prestonica Egipta je Kairo smešten na obali reke Nil najdužoj reci Egipta na kojoj možete uživatu u krstarenju. Piramide i sfinge, Luksor, letovališta Hurgada i Šarm el Šeik su samo deo onoga što čini turistička ponuda Egipta… S obzirom da se nalazi u suptropskom geografskom pojasu, temperatura vazduha je visoka skoro cele godine naročito tokom leta pa i sezona kupanja i odmora traje isto toliko…

Najposećenija letovališta u Egiptu

Najlepša i najposećenija letovališta u Egiptu su Hurgada Šarm el Šejk, nekada nezaobilazna za bogate Egipćane a danas su omiljena turistima iz čitavog Sveta. Hurgada je smeštena na zapadnoj obali Crvenog mora. Odlikuje je veoma čisto i toplo more, prelepe plaže i bogat podvodni svet.

Šarm el Šeik je još jedno fantastično letovalište poznato po koralnim zalivima, dugoj obali i podvodnom svetu zbog čega je ljubiteljima ronjenja veoma interesantna.
El Gouna se nalazi na obali Crvenog mora i jedno je od najluksuznijih letovališta u Egiptu. Veliki hotelski kompleksi, poznatih luksuznih hotelskih lanaca rađeni su u tradicionalnom egipatskom stilu. El Gouna je poznata po brojnim aktivnostima na vodi, ali i dobrom provodu.

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.