PROGRAM IZLETA

Rtanj i Sokobanja 
VIKEND PUTOVANJE 
2 dana / 1 noćenje ,autobusom

Program vikend putovanja:
1. dan – Novi Sad-Beograd – Rtanj -Soko Banja 
Polazak putnika iz Novog Sada u 7h od Lokomotive. Nastavak puta ka Beogradu, auto putem prema Paraćinu, odakle se odvaja za planinu Rtanj. Naše prvo odredušte je Selo Vrmdža. Živopisno selo I predeo okružen netaknutom prirodom danas poznato po eko turizmu. Priroda je fantastična, brojni su izvori vode a samo selo krase starinske kuće.Tu je I Parohijanski dom sa stalnom izožbenom postavkom stare narodne nošnje, alata I grnčarije. Obilazimo Crkva sv. Trojice, staru školu..  Ljubazni domaćini, zdrava domaća hrana su sastavni deo ovog eko sela tako da ćemo ovde napraviti predah za kafu I ručak. Nastavak puta ka Rtnju. Rtanj svojom pozitivnom energijom koja dolazi iz unutrašnjosti Zemlje iceljuje ljudski organizam I obnavlja energiju zbog čega je sve više posećuju radoznali putnici. Zbog čega ćemo I mi obići to čuveno energetsko polje. Rtanj je poznat I po  rtanjskom čaju ili Satureja montana koji se koristi kao afrodizijak, za plućne bolesti I prehladu. Svake godine organizuje se berba I edukativna predavanja o bilju. Nakon uzivanja u prirodu Rtnja nastavljamo put ka Soko Banji koja je smeštena  u kotilini Sokobanjske Moracice na 400m.n.v . Okružena je planinama Ozren, Rtanj I Devicom. Burna istorijaka prošlost, brojni lokaliteti I izletišta, čist vazduh I termalna voda, Sokobanju su uvrstili u najposećeniji balneološki centar Srbije. Lepo uredjen centar sa mermernim pločama I drvoredima Platana I Lipe, izletetište Lepterija. Soko Grad, vidopad Ripaljka, Sesalačka pećina, samo su deo onoga što možete videti u njenom okruženju. Smešaj u hotel, slobodno vreme i noćenje. 
2. dan – Soko Banja-Beograd-Novi Sad  
Nakon doručka odlazimo u obilazak  grada Soko Banje I njene okoline. Obilazimo čuveni vodopad Ripaljku I Sesalačlu pećinu u okolini Soko Banje. Nakon toga sledi ručak u jednom od etno restorana,  slobodnog vremena I u popodnevnim satima povratak u Beograd I Novi Sad. 


Svi posetioci su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

 

CENE I USLOVI
NAPOMENE
VIP TURE
INDIVIDUALNE TURE

Planina Avala je neodvojiva celina Beograda. Avala je od centra grada udaljena 17km kilometara i svojim posetiocima nudi veliki broj sadržaja. Pored kulturno istorijskih saržaja tu su i sadržaji namenjeni rekreaciji:biciklizam, šetnja, trim staze, planinarenje. Avalski toranj je ipak nezaobilazan vidikovac sa kojeg se pruža fantastičan pogled na Beograd i Šumadiju. Najviše tačke na Avali nalazi se na 511m.n.v. Bogata flora, šume bora, hrasta,bukve, fauna, sa oko 20 vrsta zaštićenih ptica,izvori hladne vode,prostrane šume Avalu čine pravim rajom nadomak Beograda. Upoznajte Avalu i njene  istorijske , kulturne i  prirodne turističke vrednosti . Prošetajte  na čistom vaduhu  ručajte u jednom od njenih restorana ,popijte kaficu  i uživajte u pogledu na Beograd i Šumadiju

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.