ČAROBAN SVET GRČKE MITOLOGIJE

ATIKA I ARGOLIDA
Termin: 08.11 – 13.11.2023
3 noćenja

Grčka putovanje
Grčka putovanje
Ostrvo Egina
Akropolis_Atina
Grčka_avantura.jpg11
Grčka_avantura.jpg1
Grčka_avantura.jpg5
Grčka_avantura.jpg6
Grčka_avantura.jpg8
Grčka_avantura
Grčka_avantura.jpg9
Grčka_avantura.jpg10
Egina
Akropolis
plaka-atina
previous arrow
next arrow
Grčka_avantura.jpg11
Grčka_avantura.jpg1
Grčka_avantura.jpg5
Grčka_avantura.jpg6
Grčka_avantura.jpg8
Grčka_avantura
Grčka_avantura.jpg9
Grčka_avantura.jpg10
Egina
Akropolis
plaka-atina
previous arrow
next arrow

Za rane uplate do 10.10.2023
snižena cena178€
  redovna c
ena aranžmana: 198

KONTAKTIRAJTE NAS

021/422 – 200

069/10-30-133

casatravelns@gmail.com

Ovo putovanje je idealno za ljubitelje grčke mitologije i one koji bi želeli da upoznaju bogatu kulturu starog sveta. Grčka mitologija je oduvek bila jedan čarobni svet čudnovat i veličanstven, prepun zanimljivih bića i priča. Priče o bogovima i herojima, mitovi o njihovim pustolovinama postali su osnova današnjeg društva, književnosti, umetnosti i kulture a likove i priče danas možemo pronaći svuda oko nas. 
Zaplovite sa nama u Svet prelepe Antike i Peloponeza, upoznajte čarobne gradove, kulturu, zabavite se i uživajte makar na kratko na njihov način. 

ČAROBAN SVET GRČKE MITOLOGIJE  
Atika i Argolida

Termin: 08.11 – 13.11.2023
autobusom, 3 noćenja

 

Program putovanja: 

 

1.dan: NOVI SAD – BEOGRAD

 

Polazak iz Novog Sada u poslepodnevnim satima sa AS Vojvodina (ul, Sentandrejski put , preko puta Univereksporta). Sastanak putnika u Beogradu je kod beogradske Arene na parkingu sa strane Bulevara Zorana Đinđića. Polazak .po prijemu putnika.  Nastavak putovanja kroz Srbiju, Severnu Makedoniju i Grčku sa pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2.dan: ATINA

 

Dolazak u Atinu, drevnu prestonicu Grčke u prepodnevnim časovima. Odlazak u panoramsko razgledanje grada gde ćemo se upoznati sa njegovom bogatom istorijom i drevnim znamenitostima: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta, trgovi Omonija i Sintagma.
Nakon obilaska grada sledi odlazak u hotel. U večernjim satima odlazimo u šetnju do trga Monastiraki, poznatog po brojnim kafićima,restoranima i suvenirnicama. Slobodno vreme za večeru i individualne aktivnosti.
Noćenje.

 

3.dan: ATINA – PELOPONEZ – ATINA 

 

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na celodnevni izlet u okrug Argolida. Naša prva stanica je Korintski kanal, morski kanal između kopnenoga dela Grčke i Peloponeza koji povezuje Jonsko i Egejsko more. Kratka pauza za fotografisanje a zatim nastavljamo put ka Epidaurusu, nezaobilaznom arheološkom lokalitetu, svetilištu boga Asklepija, najčuvenijem antičkom lečilištu i pozorištu. Po obilasku nastavljamo vožnju do Mikene. Upoznajemo se sa ostaciama grada koji je bio centar antičke civilizacije: Lavlja vrata, Atrejeva riznica, kiklopske zidine, muzej.
Put nastavljamo ka Nafplionu, prvoj prestonici moderne Grčke države i jednom od njegovih najlepših gradova sa posebnim mediteranskim šarmom, uskim vijugavim i kaldrmisanim uličicama u kojem se nalaze tri tvrđave i promenada uz more. Obilazimo grad u pratnji vodiča nakon čega sledi slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje

4.dan: ATINA – EGINA – ATINA 

 

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet trajektom na ostrvo Egina. Ostrvo je smešteno u Saronskom zalivu i poznato po Manastiru Svetog Nektarija Eginskog. Ovaj pravoslavni teolog i svetitelj smatra se velikim isceliteljem i čudotvorcem. Obilazimo manastirski kompleks nakon čega nastavljamo vožnju do Hrama posvećenog boginji Afeji. Hram je star 2.500 godina a u njegovoj blizini nalaze se ostaci Apolonovog hrama.
Po povratku, zadržaćemo se u šarmantnom gradiću Egina u kojem je nalazi i kuća  Nikosa Kazantzakisa, jednog od najpoznatijih i najvažnijih grčkih pisaca. Slobodno vreme za ručak, šetnju i uživanje do povratka u Atinu. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče na Plaki. Noćenje.  

 

5.dan: ATINA 

 

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na poludnevni izlet na veličanstveni Akropolj. Ovo antičko svetilište smešteno je na stenovitom brdu i posvećeno je grčkoj boginji  Atini. Obilazimo hramove Partenon, Erehtejon i Atine Nike u pratnji lokalnog vodiča. Po obilasku prošetaćemo do najlepših mesta u okolini Akropolja: Plaka, najstarija četvrt u Atini, smeštena u podnožju Akropolja koju krase kaldrmisane ulice i brojne prodavnice suvenira. Slobodno vreme za idividualne do polaska za Srbiju u popodnevnim satima.

6.dan: 

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim satima

 

Kraj programa

 

 

Cena aranžmana : 198 €   
za rane uplate, do 10.10. 2023, snižena cena aranžmana  178€         
               

  Cena aranžmana obuhvata:

 •   Prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu
   
 • 3 noćenja  u 1/2 sobama u hotelu 3*, 1/3 i 1/1 sobe na upit
   
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana
   
 • troškove organizacije putovanja. 

  

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Medjunarodno putno osiguranje,
   
 • Ulaznice za kulturno istorijske spomenike
   
 • Fakultativne izlete
 • Gradsku boravišna taksa u iznosu od oko 1.5 € po noći, plaća se na recepciji hotela

 

Cena fakultativnih izleta:

 •  Argolida 50€
 • Ostrvo Egina 25€
 • Grčko veče 30€
 • Akropolj 30€

Doplate i popusti:
     

 •   Doplata za jednokrevetnu sobu na upit
   

Uslovi i način plaćanja 

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 
 • Gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska
 • Uplata preko računa, 
 • Platnim karticama, Visa, Master, Maestro, Dina, čekovima građana na tri rate 

  

Cena aranžmana kao i ostalih doplata izražene su u evrima ( osim ako nije drugacije definisano). Plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Cena izleta se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije.
 

  

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavlenih putnika 

Program putovanja br 1. od 15.08.2023. 

 

Organizator putovanja je turistička agencija Casa Travel, Licenca OTP br. 63/2022 A kategorije od 14.06.2022 

 

VAŽNE NAPOMENE:

1.Organizator putovanja je TA ,,Casa Travel”d.o.o iz Novog Sada,članica UTAS-a sa brojem licence A OTP 63/2022 od 14.06.2022.
Za putovanje važe Opšti uslovi putovanja sa kojima svaki putnik treba da se upozna pre samog putovanja.
2.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstanici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
4.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
5. Pasoši putnika moraju imati rok važenja minimum šest meseci od dana povratka sa putovanja.
6. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
7. Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
8. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
9. U slučaju bilo kakve incidentne situacije ( krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
10. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
11. Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
12. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak, …)
13. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
14. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
15. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
16. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
17. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, može to učiniti 5 dana pred put. U slučaju promene smeštaja, organizator će o tome obavestiti putnike (potpisnike ugovora) najkasnije u toku puta, a zamenjen smeštaj mora odgovarati standardima smeštaja datog u opisu programa.
18. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
19. Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva besplatan internet nego način korišćenja interneta.
20. Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
21. U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
22. Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
23. Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
24.Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
25. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.
26. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja.
27. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
28. Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
29. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
30. Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska, predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
31. U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
32. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik morasam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
Turistička agencija Casa Travel ima propisanu polisu osiguranja u slučajiu insolventnosti i naknade štete broj 2701285 25.05.2022 do 01.10.2022. godine Kompanije Dunav Osiguranja u iznosu od 30.000.- Eura . Ovom garancijom putovanja za slučaj insolventnosti se obezbeđuje: 1) Troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji ili inostranstvu u mesto polaska 2) Potraživanja uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju koje organizator putovanja nije realizivao 3)Potraživanja uplaćenih sredstava putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa Opštim uslovim putovanja 4) Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata. Opšti uslovi putovanja agencije Casa Travel su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.
-CasaTravel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

 

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika

Program putovanjbr 1. od 01.12.2022
ORGANIZATOR PUTOVANJA JE TURISTIČKA AGENCIJA Casa Travel Licenca kategorije A, OTP br. 63/2022 od 14.06.2022.

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.