MANASTIR ŽIČA – GOČ – VRNJAČKA BANJA

Termin: 01.05.2022

Cena: 2900 dinara

izlet Srbija
Goč
izleti Srbija
izleti Srbija
Izleti Srbija
izleti srbija
manastir žiča_2
Manastir Žiča
goč
Gračac
vrnjačka-banja
vrčka_Banja
goc- vidikovac
jezero_goč
previous arrow
next arrow
manastir žiča_2
Manastir Žiča
goč
Gračac
vrnjačka-banja
vrčka_Banja
goc- vidikovac
jezero_goč
previous arrow
next arrow

 

cena 2900

KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas

021 422200

069 1030133

casatravelns@gmail.com

MANASTIR ŽIČA  – GOČ – VRNJAČKA BANJA
jednodnevni izlet

Termin: 01.05.2021

Program putovanja:

Polazak iz Novog Sad u 6.00h sa parkinga kod „Lokomotive“ iz Beograda sa parknga kod Arene u 7.30.
Nastavak putovanja auto putem Miloš Veliki sa kratkom usputnom pauzom.Dolazimo do Manastira Žiča koji se nalazi i na samo 6km od Kraljeva.
Manastir Žiča je zadužbina kralja Stefana Prvovenčanog (1195 – 1223) i jedna je od najvećih svetinja srpskog naroda. Gradnja glavne manastirske crkve Sv. vaznesenja započeta je oko 1206. godine, a završena pre 1217.godine kada je njen ktitor dobio kraljevsku krunu iz Rima.
U njoj je prvi srpski arhiepiskop Sava krunisao svog starijeg brata kao prvog srpskog kralja (1217) i posvetio episkope novoosnovanih eparhija. U Žiči su krunisana još dva srpska kralja iz dinastije Nemanjića (1169-1371), Stefanovi sinovi – Radoslav i Vladislav.Po svojoj arhitekturi Žiča pripada raškoj školi.Obilazak manastirskog kompleksa u pratnji našeg stručnog vodiča.Nakon posete manastiru, nastavljamo put planine Goč.

Planina Goč smeštena je u neposrednoj blizini Vrnjačke Banje i postaje sve posećenija destinacija za ljubitelje prirode. Pripada grupi kopaoničkih planina a najvišim vrh je Ljukten koji se nalazi na 1 216 m nadmorske visine.
Jedna je od najpošumljenijih planina, sa blagom klimom i velikim broj izvora i rečica, a sve to privlači mnoge ljubitelje prirode.Po dolasku prošetaćemo lepo uređenim stazama ili šetnja do vidikovca koji se nalazi na 800m od žičare blagim usponom. Sa vidikovca se pruža prelep pogled na Kopaonik, Rtanj, Gledićke planine i Rudnik.
Na Goču ćemo napraviti pauzu za ručak u etno planinskoj kući „Horizont“

Nastavak puta ka Vrnjačkoj banji, jednoj od najlepše uređenih banja u Srbiji. O lekovitosti vode u banji prvi put se čulo još u doba Rimljana koji su na ovom mestu izgradili lečilište Aquae Orcinae, i izvor tople vode Fons Romanus. Veruje se da su i Skordisci koristili vodu sa izvora za piće, kupanje i lečenje. Koliko je banjska voda bila čuvena u antičko doba, najviše govore brojni zlatnici koji su pronađeni. Rimljani su bacali tadašnje novčiće u bunare. Osim zlatnika iz 2. do 4. veka, u banji su takođe pronađeni i ostaci bazena za kupanje.
Obilazimo banjski kopleks i njegove znamenitosti: Vrnjački Park i šetalište pored Vrnjačke reke, glavno šetalište- Promenada, Japanski vrt i Most ljubavi… nakon čega sledi slobodno vreme do polaska za Beograd i Novi Sad.
Dolazak u večernjim satima.

Cena izleta obuhvata:

– Prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu
– Usluge licenciranog turističkog vodiča
– Troškove organizacije putovanja
– Ulaznicu za manastir Žiču

U cenu nisu uključeni:

– individualni troškovi
– Ručak u restoranu Horizont na Goču/ cena ručka 800 dinara/

Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.
Gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
uplatom preko računa,

VAŽNE NAPOMENE:

1. Organizator putovanja je turistička agencija Casa Travel doo PTP, registrar turizma BTP 52/2021, 03.02.2021.
2. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstanici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
4. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
5. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak…)
6. Putnik sam odgovara za ispravnost svojih dokumenata 7
Putnik ima pravo na povraćaj uplaćenih sredstava do 7 dana pred put. Ukoliko otkaže posle tog roka, agencija zadržava stvarne troškove (troškovi koji se odnose na rezervisan prevoz, vodiča, kupljenih karata…)

Svi putnici su obavezni da koriste maske u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Cena aranžmana : 2900 dinara 

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.