Tri boje Apulije

autobusom 6 noći 9 dana

Termin

Cena aranžmana u dokrevetnoj sobi

Pulja Italija
Pulja Italija
Bari
Polinjano mare Italija
Pulja  Italija
Pulja italija
Pulja Italija
Matera Italija
Bari
Arbelobelo Italija 2
Polinjano mare Italija
otranto
polinjano mare
Pulja putovnje
Pulja
Pulja Italija1
Italija Pulja
previous arrow
next arrow
Pulja Italija
Matera Italija
Bari
Arbelobelo Italija 2
Polinjano mare Italija
otranto
polinjano mare
Pulja putovnje
Pulja
Pulja Italija1
Italija Pulja
previous arrow
next arrow

KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas

021 422200

069 1030133

casatravelns@gmail.com

Apulija je regija na krajnjem jugu Italije. Dobila je ime po drevnom narodu Apulima koji su naseljavali ovo područje pre starog Rima. Izrazitu pomorsku oblast smeštenu između Jadranskog i Jonskog mora stvarali su Grci, Rimljani, Iliri iArapi. Prelepi barokni gradovi, jedinstvena arhitektura, čipkane fasade, tradicionalne kuće, prostrani vinogradi i maslinjaci, prelepe plaže, tirkizno more i veliki broj sunčanih dana čine je neponovljivom.
Upoznajte Italiju u drugačijem svetlu, baš onakvu kakvu ste viđali u Felinijevim filmovima, upoznajte tradiciju i ljubaznost domaćina i otkrijte blago i tajne mistične Apulije

Tri boje Apulije
autobusom 6 noći 9 dana
Termin: 

Cena aranžmana:

Program putovanja:

1 dan: Novi Sad – Beograd 
Sastanak putnika na stanici AP Vojvodina u Novom Sadu u 14.30h, polazak u 15.00h. Sastanak putnika u Beogradu u 16.15h na parkingu kod Beogradse Arene. Polazak u 16.30h.
Nastavak putovanja auto putem preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi obavljanja graničnih formalnosti i osveženja.

2.dan: Peskara
Dolazak u prepodnevnim satima u Peskaru. Peskara je najveći grad regije Abruzzo i najznačajniji ekonomski i turistički centar smešten da ušću reke Peskare u Jadransko more. Burna istorijska prošlost ostavila je traga na izgled grada, njegovoj arhitekturi ali i tradiciji. Po dolasku u Peskaru obilazimo istorijski deo grada: četvrt Caserma, katedralu San Setteo, hram Svetog Duha i apostola Andrije, Ponte del Mare koji se ističe svojom neobičnom arhitekturom. Po obilasku grada odlazimo u hotel nakon čega sledi slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Peskara – Bari – Torre Canne
Doručak. Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i nastavljamo put ka Bariju, glavnom i najvećem gradu u pokrajini Apulija, smeštene između dva poluostrva, Salento i Gargani na čuvenoj italijanskoj „štikli“. Grad je sačuvao atmosferu starog Barija. Brojni su trgovi na kojim su smeštene male pijace, uske kalrdmisane ulice i arhitektonska zdanja iz različitih istorijskih perioda. Obilazimo staro jezgro grada: Crkvu Svetog Nikole iz 1087 godine, katedralu Svetog Sabinija, zamak Svevo.
Po obilasu sledi slobodno vreme do polaska za Tore Cane. Prijavljujemo se u hotel. Noćenje

4. dan: Torre Canne – Alberobelo – Lokorotondo – Ostuni
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Alberobelo Lokorotondo i Ostuni.
Alberobelo je jedinstven grad poznat po tradicionalnim kućicama “Truli” koje potiču iz 15. Veka. Ovaj grad nalazi se na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i predstavlja neponovljivu urbanu celinu. Nakon obilaska nastavljamo vožnju ka Lokorotondu, jos jednom od najlepših gradova u kojem vijugave ulice i bele kuće nose tajnu davnih vremena Apulije. Sledi šetnja istorijskim delom grada. Obilazimo crkvu Svetog ĐorĐa, kulu sa satom i palatu Moreli. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i ručak uz čašicu poznatih lokalnih vina. U popodnevnim satima nastavljamo za Ostuni – čuveni La Città Bianca, slikoviti, srednjovekovni grad koji se proteže preko tri brda, bele arhitekture i belih uličica, još jedan od najlepših gradova mediteranske arhitekture. Trgovi, brojne suvenirnice, uske vijugave ulice, prodavnice maslinovog ulja, ljupki domaćini osvojiće vas na prvi pogled. Obilazimo katedralu Ostuni i biskupsku palatu, kao i neke od brojnih građevin lokalnih plemićkih porodica: Aurisicchio, Ayroldi.
Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje

5.dan. Torre Canne – Leće – Otranto
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u grad Leće i Otranto.
Leće nazivaju Firencom juga zbog brojnih zdanja barokne arhitekture.Fasade nalik čipki krase ovaj prelepi grad na koji su uticaj ostavili brojni osvajači i narodi. Obilazimo Baziliku Svetog krsta, crkvu Svetog Nikole, Duomo, jedno od najznačajnijih u Italiji kao zamal Karla V. Sledi slobodno vreme do polaska za Otranto, grad na samom jugoistoku Italije.
Dao je ime otranskim vratima, mestu gde se spajaju Jonsko i Jadransko more. Ovaj šarmantni istorijski grad poznat je po lavirintima kaldrmisanih ulica i bogatoj drevnoj arhitekturi. Sledi obilazak Katedrale, romaničke arhitekture, jedne od najvećih u Italiji koja datira iz 11 veka. Nakon obilaska starog jezgra grada, slobodno vreme za individualne aktivnosti, ručak i osveženje u nekom od lokalnih kafića. Obavezno probajde specijalitete ovog kraja arancine-loptice od riže, pizze fritte – pržena pica, sfogliatella, peciva u obliku školjke i naravno vino sa cuvenih plantaža Apulije.
U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

6.dan. Torre Canne – Matera – Altamura
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativi izlet u Materu i Altamuru.Matera je grad smešten na uzvišenju u regiji Bazilikata. Sasi di Matera (kamenje Matere)nalazi se na ivici jednog klanca na jugu zemlje i staro je 9.000 godina. Smatra se da je ovo najstarije pećinsko naselje na svetu.Očaravajuće pećine i crkve se nalaze pod zaštitom Uneskove kulturne baštine od 1993 godine a samo naselje je nastalo tako što je uklesano u stranice klisure. Stanovnici su izgradili naselje, prepuno sokaka u obliku lavirinta i stepeništa koje korišćeno i za snimanje filma Stradanje Hristovo. U pratnji stručnog vodiča obilazimo istorijski deo grada: romanska katedrala iz 13. veka posvećenu Santa Maria della Bruni, Piazza Vittorio Veneto, crkva San Giovanni Battista, Via del Corso glavna trgovačka ulica koja povezuje trg sa Piazza San Francesco i Piazza Sedile. Nakon slobodnog vremena nastavljamo vožnju prema gradu Altamura, još jednom od značajnih gradova provincije Apulija i čuvenom gradu hleba. Odlazimo u razgledanje starog gradskog jezgra, slobodno vreme i nakon čega sledi povratak u hotel. Noćenje.

7.dan: Tore Cane – Polignano a Mare – Termoli – Pesaro 
Doručak: Odjava iz hotela i nastavak putovanja ka čuvenom gradu Polinjano Mare, blistavom dragulju na obali Val d’Itrie smešten na 20 metara visokoj krečnjačkoj litici iznad Jadranskog mora. Datira iz 4.veka p.n.ere. U stari grad ulazi se kroz kapiju Porta Vecchia a vijugavim ulicama dolazi se do prelepih starih crkava, obilazak trga Vitorio Emanuel II, odlazimo do panoramske terase sa koje se pruža predivan pogled na Jadransko more. Upravo ovde nastala je i čuvena pesma Domenika Medunja, Volare. Nakon slobodnog vremena nastavljamo vožnju ka Termoliju.
Termoli je grad južne Italije u okrga Campobasso u okviru italijanske pokrajine Molise na obali Jadranskog mora. Nekada je bila ribarska luka a danas je omiljeno letovatalište Italijana. Starim gradom dominiraju kuće pastelnih boja a na centralnom trgu nalazi se katedrala posvećena svetoj Mariji. Najistaknutija građevina u Termoliju je zamak koji je podigao grof Robert u 11 veku. Nakon obilaska grada slobodno vreme do polaska za Pezaro. Dolazak u Pesaro u kasnim večernjim satima. Prijavljujemo se u hotel. Noćenje

8.dan: Pesaro 
Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i odlazimo u panoramsku šetnju gradom. Pesaro je morska luka koja leži duž Jadranskog mora na ušću reke Foglia, u okrugu Marche . Poznat je kao “Grad bicikala”, zahvaljujući velikoj mreži biciklističkih staza, “Grad muzike” zahvaljujući vezi sa Đoakinom Rosinijem, čuvenim kompozitorom rođenim u Pesaru. Obilazak starog gradskog jezgra grada, i slobodno vreme do popodnevnih časova do polaska za Srbiju. Sledi noćna vožnja.

9.dan: Beograd – Novi Sad 
Dolazak u Srbiju u podnevnim sati

                                                                                                                       Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika

U cenu aranžmana uključeno:
– prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu
– 6 noćenja sa doručkom 8 kontinentalni doručak)u hotelima sa 3* prema programu
– usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana
– troškovi organizacije putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
– Doplate za 1/1 sobu 136 eura
– Gradska turistička taksa za hotele sa 3* 2,5 € po osobi i noćenju u Apuliji , 1€ u Peskari,1€ u Pesaru. Plaća se na licu mesta na recepciji hotela.
– Fakultativni izleti
– Indivualni i ostali nepomenuti troškovi

Cena aranžmana kao i ostalih doplata izražene su u evrima ( osim ako nije drugacije definisano).Plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa. U slučajuu poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana

Cena fakultativnih izleta( minimum 30 putnika za realizaciju)
Alberobelo Lokorotondo i Ostuni 25€
Matera i Altamura 30€
Leće i Otranto 30€

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije.
Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.

Hoteli:
HOTEL 3* – PESCARA (AMBRA PALACE)
EDEN HOTEL 3* TORRE CANNE
HOTEL GALA 3* – PESARO

Način plaćanja:
Avans od minimum 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred put.
– Uplata do polaska gotovinom
– Uplata preko računa – uplata na račun Casa Travel
– Platnim karticama (Master, Visa, Maerstro, Dina)
– putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate

 

VAŽNE NAPOMENE:

1.Organizator putovanja je TA ,,Casa Travel”d.o.o iz Novog Sada,članica UTAS-a sa brojem licence A OTP 63/2022 od 14.06.2022.
Za putovanje važe Opšti uslovi putovanja sa kojima svaki putnik treba da se upozna pre samog putovanja.
2.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstanici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
4.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
5. Pasoši putnika moraju imati rok važenja minimum šest meseci od dana povratka sa putovanja.
6. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
7. Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
8. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
9. U slučaju bilo kakve incidentne situacije ( krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
10. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
11. Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
12. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak, …)
13. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
14. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
15. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
16. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
17. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, može to učiniti 5 dana pred put. U slučaju promene smeštaja, organizator će o tome obavestiti putnike (potpisnike ugovora) najkasnije u toku puta, a zamenjen smeštaj mora odgovarati standardima smeštaja datog u opisu programa.
18. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
19. Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva besplatan internet nego način korišćenja interneta.
20. Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
21. U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
22. Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
23. Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
24.Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
25. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.
26. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja.
27. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
28. Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
29. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
30. Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska, predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
31. U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
32. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik morasam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
Turistička agencija Casa Travel ima propisanu polisu osiguranja u slučajiu insolventnosti i naknade štete broj 2701285 25.05.2022 do 01.10.2022. godine Kompanije Dunav Osiguranja u iznosu od 30.000.- Eura . Ovom garancijom putovanja za slučaj insolventnosti se obezbeđuje: 1) Troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji ili inostranstvu u mesto polaska 2) Potraživanja uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju koje organizator putovanja nije realizivao 3)Potraživanja uplaćenih sredstava putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa Opštim uslovim putovanja 4) Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata. Opšti uslovi putovanja agencije Casa Travel su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.
-CasaTravel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

Program putovanjaj br 1 od 22.07.2022
ORGANIZATOR PUTOVANJA JE TURISTIČKA AGENCIJA Casa Travel Licenca OTP br. 63/2022 od 25.05.2022

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.