Rtanj i Sokobanja, dva suseda i dve različite ali podjednako važne prirodne I turističke celine nalaze se u istocnom delu Srbije na granici karpatsko-balkanskih planina. Upoznajte planinu Rtanj, misteriozno delo prirode, jedinstvenu planina Evrope sa oblikom piramide, selo Vrmdza, eko selo u podnožju Rtnja sa svim svojim blagodetima i I Soko Banju zelenu oazu Itočne Srbije.

PROGRAM IZLETA

Rtanj i Sokobanja 
VIKEND PUTOVANJE 
2 dana / 1 noćenje ,autobusom

Program vikend putovanja:
1. dan – Novi Sad-Beograd – Rtanj -Soko Banja 
Polazak putnika iz Novog Sada u 7h od Lokomotive. Nastavak puta ka Beogradu, auto putem prema Paraćinu, odakle se odvaja za planinu Rtanj. Naše prvo odredušte je Selo Vrmdža. Živopisno selo I predeo okružen netaknutom prirodom danas poznato po eko turizmu. Priroda je fantastična, brojni su izvori vode a samo selo krase starinske kuće.Tu je I Parohijanski dom sa stalnom izožbenom postavkom stare narodne nošnje, alata I grnčarije. Obilazimo Crkva sv. Trojice, staru školu..  Ljubazni domaćini, zdrava domaća hrana su sastavni deo ovog eko sela tako da ćemo ovde napraviti predah za kafu I ručak. Nastavak puta ka Rtnju. Rtanj svojom pozitivnom energijom koja dolazi iz unutrašnjosti Zemlje iceljuje ljudski organizam I obnavlja energiju zbog čega je sve više posećuju radoznali putnici. Zbog čega ćemo I mi obići to čuveno energetsko polje. Rtanj je poznat I po  rtanjskom čaju ili Satureja montana koji se koristi kao afrodizijak, za plućne bolesti I prehladu. Svake godine organizuje se berba I edukativna predavanja o bilju. Nakon uzivanja u prirodu Rtnja nastavljamo put ka Soko Banji koja je smeštena  u kotilini Sokobanjske Moracice na 400m.n.v . Okružena je planinama Ozren, Rtanj I Devicom. Burna istorijaka prošlost, brojni lokaliteti I izletišta, čist vazduh I termalna voda, Sokobanju su uvrstili u najposećeniji balneološki centar Srbije. Lepo uredjen centar sa mermernim pločama I drvoredima Platana I Lipe, izletetište Lepterija. Soko Grad, vidopad Ripaljka, Sesalačka pećina, samo su deo onoga što možete videti u njenom okruženju. Smešaj u hotel, slobodno vreme i noćenje. 
2. dan – Soko Banja-Beograd-Novi Sad  
Nakon doručka odlazimo u obilazak  grada Soko Banje I njene okoline. Obilazimo čuveni vodopad Ripaljku I Sesalačlu pećinu u okolini Soko Banje. Nakon toga sledi ručak u jednom od etno restorana,  slobodnog vremena I u popodnevnim satima povratak u Beograd I Novi Sad. 

 

 

 

CENE I USLOVI
NAPOMENE
VIP TURE
INDIVIDUALNE TURE

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.