DOLINA VODOPADA

I NAJLEPŠI VRHOVI ŠVAJCARSKIH ALPA

JEDINSTVENA LETNJA AVANTURA!

 LUCERN  –  ST BEATUS – THUN – GIZBAH VODOPADI – LAUTERBRUNEN – GRINDELVALD – ITERLAKEN – LUGANO

     Autobusom: 3 noćenja

     Termin: 10.07 – 15.07.2024

         Cena aranžmana po osobi : 

Lucern
Švajcarska
Thun_1
Dolina_vodpada_1
lauterbrunen_2
gizbah vodopadi
Gizbah vodopadi_2
Grindelvald
Lauterbrunnen-Switzerland
St Beatus pećina_2
Alps
Lucern_6
gizbah vodopadi_2
grindelwald_1
lucerne_5
Luterbrunnen
previous arrow
next arrow
Thun_1
Dolina_vodpada_1
lauterbrunen_2
gizbah vodopadi
Gizbah vodopadi_2
Grindelvald
Lauterbrunnen-Switzerland
St Beatus pećina_2
Alps
Lucern_6
gizbah vodopadi_2
grindelwald_1
lucerne_5
Luterbrunnen
previous arrow
next arrow


CENA ARANŽMANA  448€

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas

021 422200

069 1030133

casatravelns@gmail.com

 
 

DOLINA VODOPADA
I NAJLEPŠI VRHOVI ŠVAJCARSKIH ALPA
LUCERN  –  ST BEATUS – THUN – GIZBAH VODOPADI – LAUTERBRUNEN – GRINDELVALD – ITERLAKEN -LUGANO

 

Termin: 10.07 – 15.07.2024
Autobusom 3 noćenja, 6 dana

Program putovanja:

1.dan: NOVI SAD – BEOGRAD

Sastanak putnika u 16.30 na AS Vojvodina u Novom Sadu ( ul. Sentanredjski put, preko puta Univereksporta) polazak u 16.45h. U Beogradu, sastanak putnika kod beogradske Arene na parkigu sa strane Bulevara Zorana Đinđića u 17.45 h. Polazak po prijemu putnika. Nastavak putovanja auto putem kroz Hrvarsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja graničnih formalnosti i radi odmora.

 

2.dan: LUCERN

Dolazak u Lucern u kasnim prepodnevnim satima. Grad je smešten u središnjem delu Švajcarske na Lucernskom jezeru oko reke Rojs. Iznad grada strmo se izdižu Lucernski Alpi i planina Pilatus. Krase ga brojni mostovi koji povezuju novi sa starim jezgrom grada. Odlazimo u panoramski obilazak. Razgledamo staru gradsku četvrt kao i čuveni Kapela most, najstarije pokriven drveni most u Evropi iz 14 veka koji je pod zaštitom UNESCO-a. Spomenik “Umirućem lavu ” je još jedan od simbola Lucerna. Isklesan u steni početkom 19. veka i predstavlja spomen na junaštvo švajcarskih vojnika koji su 1792. poginuli braneći palatuTuileries tokom Francuske revolucije. Odlazimo u hotel. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

 

3.dan: LUCERN  – ST BEATUS – TUN – GIZBAH VODOPADI 


Doručak.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Naša prva stanica je Pećine Svetog Beatusa, jedna od 10 najvećih pećina u Švajcarskoj. Nalazi se pored jezera Tun u blizini grada Interlaken. Spoljašnjost sa prelepim vodopadima i slapovima je jednako spektakularna kao i njena unutrašnjost. Do danas je istraženo 14 kilometara pećinskog sistema, od kojih je jedan kilometar obezbeđen za posetioce. Obilazak obuhvata pad od 87 metara i ukupno 297 stepenica duž pećina, odaja i klisura, kao i potoka, vodopada i impozantnih stalaktita i stalagmita. Nakon obilaska nastavljamo naše putovanje ka gradu Tun koji predstavlja kapiju Bernskog Oberlanda. Grad je smešten u podnožju Tunskih Alpa na obali Tunskog jezera čija je otoka reka Ar na 560 m.n.v i privlači svojom prelepom prirodom, pogledom na Alpe i Tunsko jezero. Srednjovekovnim starim gradom dominira veličanstveni zamak dok Rathausplatz (Trg gradske kuće) čini istorijski centar Tuna, izgrađen  oko 1500 – te godine. Grad krase i brojni drveni mostovi koji su od proleća ukrašeni cvećem. Prošetaćemo Obere Hauptgase, glavom ulicom, sa brojnim porodičnim prodavnicama, restoranima i barovima.  Slobodno vreme možete iskoristiti na Muhleplatz-u. „Muhli“, trgu na obali reke u šetnji ili opuštanju u jednom od brojnih kafića do polaska u popodnevnim satim ka spektakultnim Gizbah vodopadima na obali jezera Brienc.
Gizbah vodopadi se spuštaju sa 14 kaskada do jezera na dužini od 400 metara. Vodopadi se nalaze u impresivnom prirodnom okruženju sa uređenim stazama za šetnju sa kojih se pruža prelep pogled na jezero Brienc. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanju u ovom prirodnom fenomenu. Povratak u hotel u večernim satima. Slobodno vreme. Noćenje

 

4.dan: LUCERN – LAUTERBRUNEN – GRINDELVALD – INTERLAKEN


Doručak.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni izlet.
Sledi vožnja ka Lauterbrunnen, selu smeštenom u jednoj od najimpresivnijih dolina, između gigantskih stena i planinskih vrhova Alpa. Sam naziv Lauter Brunen „ mnoge fontane“ ukazuje na veličanstvenost  svojih 72 vodopada, šarenih alpskih livada i planinskih gostionica. Najpoznatiji vodopad je Staubbach. Spušta se na skoro 300 metara i jedan je od najviših vodopada u Evropi koji slobodno padaju. Po obilasku Lauterbrunena nastavljamo vožnju do Grindelvalda. Ovo je jedna od najpopularnijih i kosmopolitskih destinacija za odmor i izlete u Švajcarskoj gde možete uživati u planinskim pejzažima i brojnim vidikovcima sa spektakularnim pogledom na moćne Alpe. Dolaskom u Grindelvald imate priliku da uživate u vožnji gondolom koja će Vas odvesti do Prve planine (First Grindelwald) gde se nalazi metalna staza i viseći most izgrađen oko litice glečera. Dolaskom na platformu uživaćete u nestvarnom i  spektakularnom pogledu na okolinu i vrhove alpa. Dan završavamo u Interalakenu, gradu smeštenom između jezera Tun i jezera Brienz na reci Ar. Grad je bogat turističkim atrakcijama. U glavnoj trgovačkoj ulici nalaze se brojne suvenirnice, prodavnic i restorani gde se možete osvežiti. Slobodno vreme do polaska za Lucern u večernjim satima.

 

5.dan: LUCERN – LUGANO

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela.  Sledi vožnja ka Luganu gde ćemo napraviti malu pauzu za obilazak i odmor. Lugano je grad mediteranskoh duha u regionu Tićino smešten na obali jezera Lugano u podnožju planina Monte San Salvatore i Monte Bre. Ovo je najvažniji finansijski centar Švajcarske ali i grad sakralnih objekata, umetnosti, vila i parkova kao što su Civito i Belveder
i  zgradama u italijanskom stilu Lombardije. Nakon obilaska grada sledi slobodno vreme do polaska za Srbiju ( oko 14h)

 

6.dan: BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim satima

Kraj programa

Organizator putovanja je turistička agencija Casa Travel, Licenca OTP br. 63/2022 A kategorije od 14.06.2022 godine
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Casa Travel
Posebne napomene su sastavni deo programa

 

Program putovanja pod nazivom “Dolina vodopada i najleši vrhovi švajcarskih Alpa” je autorsko delo Casa Travel. Svako neovlašćeno organizovanje putovanja pod novim ili sličnim nazivom, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini slična putovanju predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu zakonskoj odgovornosti i odgovarajućim zakonskim sankcijama!

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 448€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu,
 • tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3* u okolini Lucerna 
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno putno osiguranje,
 • Fakultativni izlet
 • Individualne troškove i ostale ne pomenute troškove.
 • Gradska boravišna taksa, plaća se na recepciji hotela oko 2,5 CHF po danu.


NAČIN PLAĆANJA
:
Cena putovanja iskazana je u evrima,  plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

 • prilikom rezervacije uplaćuje se 30% od cene aranžmana
 • ostatak se uplaćuje najkasnije 15 dana pre polaska na put.
 • gotovinski,
 • na tekući račun,
 • čekovima građana na tri rate.
 • Platnim karticama, Visa, Master, Maestro, Dina


POPUSTI I DOPLATE:
Cena jednokrevetne  sobe je 120 eura  po danu

Fakuktativni izleti:
ST BEATUS – THUN – GIZBAH VODOPADI – 30€
LUTERBRUNEN – GRINDELVALD – ITERLAKEN – 30€

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije.


Informacije o smeštaju
:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 h ili kasnije u zavisnosti od programa putovanja. Hotel se napušta poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli raspolažu restoranom, svaka soba ima  tuš/WC. Kod pojedinih smeštajnih objekata treći ležaj može biti pomoćni (sofa na razvlačenje)što zavisi od smeštajnog objekta.
Opis smeštaja dostupan je u turističkoj agenciji i informativnog su karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost.
U hotelima je zastupljen kontinentalni doručak na bazi švedskog stola
Jačina signala Wi-Fi zavisi od kvaliteta signala provajdera koje hotel koristi kao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika
Program putovanja br 1 od 02.02.2024

Organizator putovanja je turistička agencija Casa Travel, Licenca OTP br. 63/2022 A kategorije od 14.06.2022 godine
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Casa Travel
Posebne napomene su sastavni deo programa

VAŽNE NAPOMENE:

1.Organizator putovanja je TA ,,Casa Travel”d.o.o iz Novog Sada,članica UTAS-a sa brojem licence A OTP 63/2022 od 14.06.2022.
Za putovanje važe Opšti uslovi putovanja sa kojima svaki putnik treba da se upozna pre samog putovanja.
2.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstanici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
4.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
5. Pasoši putnika moraju imati rok važenja minimum šest meseci od dana povratka sa putovanja.
6. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
7. Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
8. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
9. U slučaju bilo kakve incidentne situacije ( krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
10. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
11. Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
12. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak, …)
13. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
14. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
15. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
16. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
17. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, može to učiniti 5 dana pred put. U slučaju promene smeštaja, organizator će o tome obavestiti putnike (potpisnike ugovora) najkasnije u toku puta, a zamenjen smeštaj mora odgovarati standardima smeštaja datog u opisu programa.
18. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
19. Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva besplatan internet nego način korišćenja interneta.
20. Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
21. U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
22. Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
23. Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
24.Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
25. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.
26. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja.
27. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
28. Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
29. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
30. Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska, predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
31. U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
32. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik morasam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
Turistička agencija Casa Travel ima propisanu polisu osiguranja u slučajiu insolventnosti i naknade štete broj 2701285 25.05.2022 do 01.10.2022. godine Kompanije Dunav Osiguranja u iznosu od 30.000.- Eura . Ovom garancijom putovanja za slučaj insolventnosti se obezbeđuje: 1) Troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji ili inostranstvu u mesto polaska 2) Potraživanja uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju koje organizator putovanja nije realizivao 3)Potraživanja uplaćenih sredstava putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa Opštim uslovim putovanja 4) Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata. Opšti uslovi putovanja agencije Casa Travel su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.
-CasaTravel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

 

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.