DALEKE DESTINACIJE

Daleke destinacije MaldiviDaleke destinacije 

Zanzibar – rajsko ostrvo u Indijskom okeanu. Nekada je Zanzibar bio mesto koje su posećivali trgovački brodovi koji su prevozili robu na relaciji od Evrope ka Indiji i istoku Azije. Na ovo tropsko ostrvo daleke estinacije presudan uticaj su imali britanska, portugalska, arapska i persijska kultura.Čim sletite na Zanzibar osetićete čari nečeg drugačijeg, nama nepoznatog mesta. Dočekaće Vas miris vanile, kakaa, cimeta, južnog voća, morskih plodova. Bičete fascinirani prirodom koja će Vas okruživati na ovom predivnom ostrvu, njen vodeni i podvodni svet koji ćete moći da istražujete.Bićete nasmejani, jer ćete osmehe dobijati na svakom koraku od veselih, opuštenih, divnih i srdačnih ljudi. Uživačete u poznatim svetskim koktelima. To je jednostavan svakodnevni život, to je Zanzibar – uverićete se brzo….

Meksiko, mistična država okružena, Tihim okeanom, Karipskim morem i Meksičkim zalivom ima za svakoga po nešto. Maje i Asteci, drevna plemena, piramide Chichen Ica, piramida boga Kukulkana, kulturni spomenici, građevine iz doba španske imperije, trgovi, katedrale prašume, kristalno plavetno more, najfiniji beli pesak, meksička začinjena i specifična svetski poznata kuhinja… Meksiko sve u jenom dahu, daleke destinacije  ispuniće mnogo više nego što ste očekivali.

Maldivi su poznati i po različitim koralnim grebenima, a u moru ima oko  1100 vrsta riba. Maldivi su stanište, morskih kornjača, kitova i delfina, 187 vrsta korala, 400 vrsta mekušaca, i 83 vrste ehinoderme. Na Maldivima je zastupljena  mešavina kultura. Najraniji naseljenici verovatno su bili iz južne Indije i Šri Lanke. Oni su jezički i etnički vezani za ljude u indijskom potkontinentu i poznati su kao Divehis. Zvanični i zajednički jezik je Divehi, indoevropski jezik koji ima neke sličnosti sa “Elu”, drevnim Sinhalskim.

Kontaktirajte nas

12 + 6 =

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.