ZANZIBAR

– Zanzibar – rajsko ostrvo u Indijskom okeanu. Nekada je Zanzibar bio mesto koje su posećivali trgovački brodovi koji su prevozili robu na relaciji od Evrope ka Indiji i istoku Azije. Na ovo tropsko ostrvo presudan uticaj su imali britanska, portugalska, arapska i persijska kultura.

– Čim sletite na Zanzibar osetićete čari nečeg drugačijeg, nama nepoznatog mesta. Dočekaće Vas miris vanile, kakaa, cimeta, južnog voća, morskih plodova. Bičete fascinirani prirodom koja će Vas okruživati na ovom predivnom ostrvu, njen vodeni i podvodni svet koji ćete moći da istražujete.Bićete nasmejani, jer ćete osmehe dobijati na svakom koraku od veselih, opuštenih, divnih i srdačnih ljudi. To je jednostavan svakodnevni život, to je Zanzibar – uverićete se brzo.

– Zaboravićete na sve, prepustićete se šumu talasa, predivnom belom pesku na plažama, toploj okeanskoj vodi, mirisu i zvucima prirode.

– Stone Town, glavni grad ima puno toga da Vam ponudi. Ovde je sasvim drugačije, živo, bučno, ubrzano kao u svim gradovima. Prepune pijace i trgovi, mnogo robe, začina, suvenira, kojima nećete moći da odolite. Ovo je grad tradicije i kulture, grad raskošnih građevina u evropskom i arapskom stilu koji se međusobno dopunjuju. Obići ćete Arapsku kuću, kuću čuda, lokalnu pijacu začina,  kuću Fredija Merkjurija.

– Svahili je zvanični jezik na Zanzibaru, i taj jezik se koristi u celoj istočnoj Africi. Postoji mišljenje da je on nastao baš na ovom ostrvu, obzirom da se tamo govori njegovom izvornom verzijom. Međutim većina stanovništva govori Engleski, obzirom da se uči u školama od najranijeg uzrasta.
– Kokosova palma je biljka koja je od velikog značaja značaja za stanovnike Zanzibara. Kokosovo ulje koristi se veoma mnogo upotrebljava za pripremu hrane, negovanje kose…. Drvo baobab se takođe može videti, drvo koje predstavlja simbol Afrike.

– Zanzibar je ostrvo na kojem turistička sezuna traje tokom cele godine, sa izuzetkom kišnog perioda, koji draje od sredine aprila do sredine maja. Prosečnim temperaturama  u ostalom delu godine je od 28 do 32 stepena. Najlepše plaže Kendva i Nungvi se nalaze na severu ostrva, a surferski raj se nalazi na istoku gde se nalazi mesto Pađe.

– Pogledajte našu ponudu, pozovite nas i pravi odmor i avantura može da počne.

Kontaktirajte nas

2 + 9 =

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.