Fetije 2023 • Turska • Letovanje u Egejskoj regiji

Fetije predstavlja prestižno turističko mesto u Egejskoj regiji Turske dok je nekada je bila važna trgovačka luka. Izdvaja se po lepoti netaknute prirode i pešcano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrđave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa u 15 veku. na 12 kilometara od centra grada nalazi se Oludeniz – Plava laguna jedna od najlepših plaža ove regije. Poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža vec godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava medu pet najboljih plaža na svetu, po oceni putnika. Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada.
U noćni provod možete otići u neku od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus. Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju. Fetije je poznato i po povoljnoj klimi. Fetije je u drevnim vremenima bio poznat pod imenom Telmesos (na cijim je ruševinama i izgrađeno ovo moderno letovalište).
Grad Fetije je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.
Fetije • Egejska regija • Letovanje Turska letovanje 2022. Porodični hoteli, prelepe plaže, Avio prevoz, All inclusive usluga.

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.