HURGADA

HURGADA LETOVANJE

Hurgada letovanje  – najpoznatije letovalište na Crvenom moru. Nalazi se 475 km južno od Kaira. Počinje da se razvija sedamdesetih godina i od malog ribarskog naselja postala je jedno od najpoznatijih turističkih destinacija Crvenog mora. Čisto i toplo Crveno more, sa belim peščanim plažama, bogato podmorskim svetom, posebno raznobojnim koralima privuklo je pažnju velikog broja turista iz celog Sveta. Hurgada se sastoji se iz tri dela: El Dahar, stari centar orjentalnog duha, Sakala, noviji centar i Memša, moderan turistički deo sa šetalištem. Na obali Hurgade, dugoj 45 km, sagrađeno je veliki broj hotela raznih kategorija, a u široj zoni od 70 km izgrađena su nova luksuzna letovališta El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh i Soma Bay. Pored dnevnih aktivnosti ovde je noćni život veoma bogat. Veliki je broj restorana, noćnih klubova, kafića kao i neizostavni barovi sa trbušnim plesom. Ukoliko ste ljubitelji suvenira i začina možete ih kupiti u orijentalnim bazarima. Takođe postoji mogućnost fakultativnih izleta u Luxor, snorkling na Rajskom ostrvu, safari u Sahari, Kairu ili kstarenje Nilom. Ovo letovalište postaje neizostavna destinacija koja živi tokom cele godine. Ovo letovanje će Vam pružiti jedno sasvim novo iskustvo.

 

Hurgada letovanje

LUKSOR

Luxor je najveći svetski muzejna otvorenom. Vožnja vodi preko Safage i Qena do Luksora. Upoznavanje sa istorijom započinje dolaskom na zapadnu obalu reke Nil i do spomenika Memnonovim kolosima. Sledi obilazak Doline Kraljeva i poseta tri kraljevske grobnice. Hram istorijski poznate Kraljice Hatshepsut (prva žena krunisana titulom faraon a smatraju je jednim od najuspješnijih egipatskih faraona).

Hurgada letovanje

KAIRO

Izlet u Kairu započinje obilaskom platoa Giza na kojoj su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, dolinski hram kralja Kefrena i čuvena Sfinga. Nastavak panoramskog razgledanja grada, poseta Nacionalnom Muzeju staroegipatske istorije i umetnosti, razgledanje eksponata iz vremena stare Egipatske civilizacije i blaga iz Tutankamonove grobnice. Egipat – vaša destinacija.

Hurgada letovanje

RAJSKO OSTRVO

Ronjenje na najlepšim mestima, poseta Rajskom ostrvu. Do marine odlazi se autobusom. Dodela opreme – maske i peraja, ukrcavanje na brod. Tokom izleta se prave dve pauze za kupanje, snorkling i ronjenje. Plovidba do ostrva Paradise, slobodno vreme za odmor i sunčanje na plaži belog peska, što će Vaše letovanje u Hurgadi učiniti nezaboravnim.

Hurgada letovanje

SAFARI

Vožnja džipovima kroz Saharu, preko peščanih dina, do beduinskog sela. Pauza na mestu za pogled na fatamorganu. Dolazak u beduinsko selo, užina, kratko upoznavanje sa životom i običajima beduinskih plemena. Obilazak sela, beduinske kuće, apoteke i pekare, jahanje kamila i poseta terarijuma. Vožnja kvadova/bagija po pustinji. Prilika za odmor uz pogled na zalazak sunca. Večera i muzički program (trbušna plesačica, fakir i derviš show).

Kontaktirajte nas

4 + 1 =

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.