previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

                                                         

 CENA  PO OSOBI  129€

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas

021 422200

069 1030133

casatravelns@gmail.com

ISTANBUL grad koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, Istok sa Zapadom, “carski” grad u kome su svoj pečat ostavile različite kulture i religije, pomešane u tako savršenom skladu kao nigde drugde. Ovo je bilo sedište cara Konstantina Velikog koji je “ozvaničio” hrišćanstvo i mesto gde su “stolovali” brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom…
Istanbul je danas grad koji  opčinjava neodoljivim šarmom. Ovaj grad je mnogo više od Svete Sofije, Plave džamije, Kapali čaršije, palate Topkapi… Bosfor i azijski deo grada (lepa predgrađa Istanbula sa starim vilama i ribarskim mestima nadomak Crnog mora), mostovi na Bosforu, Beglerbeg palata, šetalište Uškudar sa Kizil kulom, kao i mnogo toga drugog…Putovanja u Istanbul su jedno sasvim poseno iskustvo.

ISTANBUL I PRINČEVSKA OSTRVA
autobusom, 6 dana, 4 noćenja


CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 129€
Program putovanja:
1.dan: NOVI SAD – BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak grupe u 13.00 h. u Novom Sadu na parkingu kod „Lokomotive“, polazak u 13.15 časova. Polazak iz Beograda kod Arene u 14:15. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2. dan: ISTANBUL
Dolazak i Istanbul oko podneva. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom: Staro gradsko jezgro, Ataturk bulevar,
Valensov akvadukt, Sulejmanija, Zatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, zhatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent ekspresa Kenedijevim bulevarom oko poluostrva gde se nalazi Topkapi palata, Aja Sofija, Plava Džamija, Antički hipodromTeodosijev obelisk, Konstantinov stub. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje
3. dan: ISTANBUL –TOPKAPI, AJA SOFIJA, PLAVA DŽAMIJA, HIPODROM, TURSKO VEČE
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet:
* U 09:00 polazimo iz hotela do Sultanahmeta. Obilazak muzeja sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku: Topkapi palate Se
dište Osmanske imperije, Aja Sofije, Razgledanje plave Džamije i Antičkog hipodroma. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali čaršije ili povratak u hotel.
 U 20:30 polazak iz hotela na fakultativni izlet u nacionalni restoran “Gar”na Tursko veče. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM- DOLMABAHČE PALATA –TAKSIM
U 9h polazak iz hotela do Vaseljenske Patrijaršije. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstarenja videćemo najveće znamenitosti Istanbula. Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim, u evropskom delu Istanbula gde se nalazi pešačka zona, ulica Istiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata kula sa koje se pruža prelep pogled na Zlatni rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju ovom delu grada. Individualni povratak u hotel ili autobusom u dogovoreno vreme. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku.
Po završetku obilaska odlazak na Trg Taksim. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
5. dan: ISTANBUL – PRINČEVSKA OSTRVA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na izlet na prinčevska ostrva koja se nalaze u Mramornom moru, 20 km od Istanbula. Dobila su ime po vizantijskim carevima koji su slali u egzil neposlušne prinčeve, političke protivnike, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarh. Na ovom ostrvu motorna vozila se ne koriste, koriste ih jedino policija, hitna pomoć i vatrogasci. Prevoz na ostrvima odvija se fijakerima i biciklama. mi ćemo obići najveće od 9 ostrva, Bujukade. Pored uživanja u prelepom ambijentu možete upotpuniti svoje vreme i na jednoj od prelepih plaža. Povratak u Istanbul u večernjim satima. Noćenje
6. dan: ISTANBUL -BEOGRAD – NOVI SAD
Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do popodnevnog polaska za Srbiju. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 129€
TERMIN:  Uskoro  

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

• prevoz visokopodnim autobusom sa audio i dvd opremom, klimom, na navedenoj relaciji

• Istanbul: 4 noćenja sa doručkom /švedski sto/ u hotelu sa 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 sobama ili u 1/2+1

• usluge stručnog vodiča tokom puta

• troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

• međ. zdravstveno osiguranje- prema uslovima Winer ili Sava osiguranja

• individualne troškove

• doplatu za 1/1 sobu 60 €

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • OBLAZAK TOPKAPI PALATE, AJA SOFIJE, PLAVE DŽAMIJE I ANTIČKOG HIPODROMA (minimum 20 osoba)– 30€

 • TURSKO VEČE – 25€

 • POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI I KRSTARENJE BOSFOROM (minimum 20 osoba)– 20€

 • DOLMABAHČE PALATA – (minimun 25 osoba za realizaciju )25€

Uslovi i način plaćanja

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate,

 • Gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska,

 • Uplatom preko računa,

 • Platnim karticama, Visa, Master, Maestro, Dina,

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra (isključivo na upit),
 • Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana,
 • Dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana,
 • Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

VAŽNE NAPOMENE:
1. Organizator putovanja je TA ,,Casa Travel” d.o.o iz Novog Sada,članica UTAS-a sa brojem licence 104/2020 kategorija licence A20 od 24.01.2020. Za putovanje važe Opšti uslovi putovanja sa kojima svaki putnik treba da se upozna pre samog putovanja.
2. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstanici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
4. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
5. Pasoši putnika moraju imati rok važenja minimum šest meseci od dana povratka sa putovanja.
6. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
7. Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
8. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
9. U slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
10. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
11. Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.

 

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.