Marmaris 2023 • Egejska regija • Letovanje Turska

Marmaris je čuveno letovalište u Turskoj, smešteno na oblama Egejskog mora. Marmaris predstavlja moderan turistički centar dok je nekada bio malo ribarsko naselje.
Marmaris je udaljen od Bodruma oko 100km i 150km od Bodrumskog aerodroma. Za turiste je značajna i blizina grčkih ostrva Kos i Rodos koje u toku letnje sezone rado obilaze.
Letovanje Marmaris
Marmaris i njegova okolina ima fantastičnu obalu sa dosta zelenila i prelepim plažama. Odlična Turska kuhinja,veliki broj prestižnih hotela čine Marmaris jedno od najlepših mesta za odmor. Čuven je po bučnom i veselom noćnom životu, velikom broju restorana, klubova i barova koji se protežu duž cele obale.
Ičmeler, se nalazi u blizini Marmarisa i veoma je popularan turistički gradić. Nalazi se u uvali sa dugom pešcanom plažom, najlepšom u regiji, okružen je planinama pod borovom šumom. Celo mesto je posveceno isključivo turizmu sa izuzetno uređenom infrastrukturom koju čine hoteli, restorani, prodavnice. Sa Marmarisom je odlično povezan lokalnim dolmušima koji saobraćaju na nekoliko minuta.
Didim, koji se nalazi na obali Turske, je dom drevnog grada Didima i poznatog Apolonovog hrama. Leti, Didim je atraktivno letovalište, sa dugim plažama, čistom vodom i nudi veliki, izbor sportova na vodi. Obiluje drevnim ruševinama i pun je uvala i zaliva. Grad Didim ima veliki broj hotela, prodavnica, akva park i obiluje prirodnim lepotama kao sto su jezero Bafa, Nacionalni park i reka Buiuk Menderes.
Ima dosta diskoteka, kao i manjih pabova i barova, od kojih mnogi nude živu tursku narodnu muziku. Međutim, najvećim delom, Didim je porodično odmaralište koje nudi brojne aktivnosti i rekreaciju na otvorenom.
Turska letovanje 2023 • Marmaris letovanje • letovanje u Turskoj

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.