Skijatos letovanje 2024

Skijatos leto 2024• Avio ili sopstveni prevoz • Hoteli Skijatos leto 2024

Grčka letovanje 2024
Jedno od najpopularnijih Grčkih ostrva koja pripada grupi Severni Sporadi svakako je Skijatos. Nalazi se u zapadnom delu Egejskog mora. Ovo malo ostrvo ima 66 prelepih plaža a jedna od najlepših plaža u Grčkoj je  čuvena plaža Kukunaries.  Pored Kukunariesa tu su i: Megali Ammos, Kanapitsa, Trulos, Ahladia, Banana, Vromolimnos, Lalaria, Achlades, Kanapitsa, Trulos jedinstvene su po svojoj lepoti i bujnoj vegetaci. Skijatos je idealno kako za porodice sa decom tako i za mlade zbog dobrog provoda u samom gradu Skijatosu.

Glavni grad je od aerodroma udaljen 3 km. Skiatos ima dva keja između kojih se nalazi stena Bourtzi. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skijatosa.

Sjijatos je mali i glavni grad ostrva. Tradicionalni gradić, izuzetno lep i prijatan, sa velikim brojem taverni, restorana i kafića. U njima možete probati mediteranske specijalite i uživati u grčkoj muzici. Skijatos je pravi mediteranski  gradić sa belim kućama i odiše tradicijom Grčke. Njegove tipične bele kućice sa crvenim kamenim krovovima, koje se terasasto rasprostiru između dve uzvisine, dom su većini stanovnika ostrva. Glavna ulica sa brojnim prodavnicama i tavernama proteže se uz  pristanište i predstavlja jednu od najpopularnih ulica u gradu Skijatosu. Aerodrom je udaljen svega 3km od grada. Autobuski prevoz je odlično organizovan tako se lako stiže do ostalih mesta i plaža na ostrvu.
Zajeno sa Skopelosom i Alonisosom predstavlja najzelenije ostrvo Grčke,  i na samom strvu nalazi se deo nacionalnog parka koji se proteže na sva tri ostrva i raspolaže velikim brojem retkih životinjskih i biljnih vrsta.

U ponudi je veliki broj apartmana i hotela za leto 2024. Last minute ponude

Skijatos letovanje 2024, Grčka letovanje, paket aranžmani za Skijatos , avio i autobuski prevoz

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.