Dragulji Toskane

Od Sijene, Val d´orcie do Firence

autobusom, vozom, 6 dana, 3 noćenja

siena2
montepulciano
toskana1
toscana-4
toscana3
kitchen toskana
toscana 5
previous arrow
next arrow
siena2
montepulciano
toskana1
toscana-4
toscana3
kitchen toskana
toscana 5
previous arrow
next arrow

CENA ARANŽMANA:

Hotel sa 3*  165

KONTAKTIRAJTE NAS

Pozovite nas

021 422200

069 1030133

casatravelns@gmail.com

Jedinstvena regija gde de se umetnost, istorija i lepota prirodnih predela spajaju u savršenoj harmoniji. Idealna turistička destinacija za sve ljubitelje umetnosti,jedinstvenih pejzaža,toskanskih specijaiteta I vina po čemu je ova regije na daleko poznata. Na vrhovima toskanskih brežuljaka smešteni su živopisni gradići i sela okruženi prostranim vinogradinma i čempresima. Takav prizor bio je inspiraciaja mnogim velikim umetnicima. Jesen je savršena za uživanje u njenim lepotama zbog boja koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Ovo je putovanje za dušu!

Program putovanja

1. Dan: NOVI SAD – BEOGRAD – SIJENA

Sastanak grupe u 21.00 kod “Lokomotive”, polazak je predviđen za 21.30, iz Beograda polazak je kod Arene u 22:30. Noćna vožnja autobusom preko Hrvatske I Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora.

2. Dan: SIJENA  – CHIANCIANO TERME

Dolazak grupe u jutarnjim satima u Sijenu, prelep srednjovekovni grad prepun ambijentalne lepote. Osnovali su ga Rimljani na mestu gde je bilo etrursko naselje. U starom delu Sijene očuvane su brojne umetničke i kulturne vrednosti. Bazilika Svetog Domenika i Sveta Katarina Sienska, Gotska Katedrala Duomo sa bibliotekom Piccolomini, Glavni Trg Kampo, Toranj Mandjo, Fontana Sreće, Vučica kao simbol grada. Prošetaćemo ulicama i trgovima sa brojnim gotičkim palatama a nakon razgledanja imamo slobodno vreme za ručak i osveženje. U skoro svim restoranima spremaju se ribolite tradicionalne toskanske čorbe od povrća koje svakako možete probati ili popiti čašu čuvenog vina Chianti. Nakon obilaska Sijene nastavljamo put ka Chianciano termana. Prijavljujemo se u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

3. Dan: TENULA LA NOVELA – PIENZA – MONTEPULCIANO

Doručak. Nakon doručka odlazimo na celodnevni fakultativni izlet. Naša prva stanica je Tenula La Novela. vinarija smeštena na 500m.m.v u regiji Chianti. Organska proizvodnja je glavni prioritet na ovom imanju. Tenula La Novela nudi mnoge usluge koje ispunjavaju sva vasa očekivanja: degustacija vina Chianti Clasico, degustacija ekstra devičanskog maslinovog ulja uz bruskete kao I finog toskanskog sira, kesten I bagremov med. Pravi raj za hedoniste. Put nastavljamo ka Pienci, malom renesansnom gradu u čuvenoj dolini Val d`Orcia, u južnom delu Toskane. Sve znamenitosti grada smeštene su na Trgu Piazza Pio II. Palazzo Piccolomini, Rossellinovo remek-delo, inspirisano Palatom Rucellai u Firenci. Palazzo Borgia, Palazzo Ammannati, Palazzo Gonzaga i Palazzo del Cardinale Atrebatense. Kao romantičnom gradu, mnoge ulice nose nazive ljubavi kao Via dell`Amore (ulica ljubavi) i Via del bacio (ulica poljubaca). Pienca je sa svojom okolinom u području čempresa, seoskih putića i brdovitih pejzaža Val Dorče nadahnula brojne pesnike, pisce i umetnike zato nemožemo propustiti ovo parče raja. Poslednja stanica ovog celodnevnog izleta je Montepulciano. Savršen renesansni gradić, uskih ulica. U srcu grada je glavni trg, Piazza Grande, koji je okružen arhitekture, Palazzo Comunale, a glavna crkva Santa Maria delle Grazia. Nakon razgledanja, slobodno vreme za ručak i naravno času čuvenog vina Nobile koje se pravi u okolini ovog grada. Posle ovako bogatog dana vraćamo se u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

4. Dan: AREZZO – CORTONA

Doručak. Nakon doručka čeka nas još jedan fantastičan fakultativni izlet. Arezzo, rodno mesto čuvenog italijanskog pesnika Frančeska Petrarke, gradića iznad reke Arno. Oblazimo do Trga Piazza Grande iz 13 veka na kome je snimljen čuveni film “Život je lep”, Crkve Svete Marije della Pieve, Crkve Svetog Franje, Duomo gotičke katedrale i Petrarkine kuće. Posle razgledanja slobodno vreme za ručak u lokalnim restoranima gde možete uživati u domaćoj kuhinji i vinu. Poslepodne odlazimo u Cortonu. Prava kulturna atrakcija. Naselili su je Etrurci a dans je poznata po impresivnoj lokaciji na obroncima Monte Cant’Egidia. U ovom renesansnom gradu sniman je I čuveni film “Pod Suncem Toskane”. Ostavljamo vas da prošetate gradskim zidinamam dugim 3 km i uživate u pravom Toskanskom duhu ovog “filmskog grada”. U kasnim popodnevnim satima vraćamo se u hotel. Noćenje

5. Dan: FIRENCA – BEOGRAD – NOVI SAD

Doručak. Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela I polazimo u celodnevnu posetu Firenci. Ukrcavamo se u lokalni voz na železničkoj stanici do koje će nas odvesti autobus. Tokom vožnje vozom uživamo u prelepim predelima Toskane. Po dolasku u Firencu sledi pešačko rezgledanje najčuvenihi znamenitosti ovog grada: Nakon razgledanja slobodno vreme do popodnevnog polaska voza ka stanici gde nas čeka autobus. Po dolosku ukrcavanje u autobus I polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju I Hrvatsku uz usputna zadržavanja radi osveženja I regulisanja carinskih formalnosti.

6. Dan: BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u prepodnevnim satima u Beograd I Novi Sad.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI :165€

U cenu je uključeno:

 • Prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu

 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* ili 4* u Chianciano terme

 • Vozne karte za Firencu (povratna vožnja)

 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana

 • troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje

 • Potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike I fakultativni izleti

 • Individualne troškove i ostale ne pomenute troškove.

Doplate i popusti: Doplata za jednokrevetnu sobu 75 €

Fakultativni izleti:

 • TENULA LA NOVELA – PIENCA – MONTE PULCIANO 35€

 • AREZZO – KORTONA 25€

Uslovi i način plaćanja

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit Bank BEOGRAD banke na dan uplate.

 • gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana

prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska

 • uplatom preko računa

VAŽNE NAPOMENE:

– Molimo putnike da obrate pažnju na cene i doplate, kao i na informacije šta je uključeno i šta nije uključeno u cenu.
– Turistička agencija ne snosi odgovornost za promenu programa usled ne predviđenih okolnosti tipa: gužva na putevima, graničnim prelazima, vremenskih nepogoda… Sva usputna zadržavanja na destinacijama koje se posećuju tokom programa putovanja su vremenski ograničena kako bi se u zakonskom okviru ispoštovalo radno vreme autobusa i vozača.
– Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.casatravel.rs
– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
-Na putovanje mogu da idu putnici državljani Republike Srbije koji poseduju crveni biometrijski pasoš (osim za Crnu Goru, Republiku Srpsku i Makedoniju gde putnici mogu ići i sa ličnom kartom). O uslovima ulaska u EU kao i onim zemljama koje to nisu (dokumenta, potrebna novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju i sl.) potrebno je informisati se na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u Ambasadi, Konzulatu zemlje u koju se putuje ili zemlje kroz koju se prolazi.
-Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju EU
-Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze
-Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
-Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja, moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod javnog notara.
–Turistička agencija Casa Travel ima propisanu polisu osiguranja u slučaju insolventnosti i naknade štete broj 990000038373 od 01.10.2019 .godine Akcionarskog društva za osiguranje „Triglav osiguranje“ u visini 300.000.- Eura kojom se za
slučaj A) insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju: 1.troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja
u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2.potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao 3.potraživanja uplaćenih sredstava putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa opštim uslovima putovanja. 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja.Potpisivanjem ugovora putnik potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata. Opšti uslovi putovanja agencije -Casa Travel su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.
-Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavlenih putnika

Program putovanja br 1. od 15.07.2019.

ORGANIZATOR PUTOVANJA JE TURISTIČKA AGENCIJA Casa Travel Licenca OTP br. 56/2018 od 14.11.2018.


Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.