Đerdapska klisura je jedna od najleših probojnica Dunava u Evropi a Nacionalni park Đerdap je najlepši deo Đerdapske klisure. Na dužini od 100km smenjuju se četiri klisure i tri kotline, Golubačka klisura, Ljupkovska kotlina,  klisura Gospođin vir, Donjomilanovačka kotlina,  klisure Mali i Veliki kazan, Oršavska kotlina i na kraju Sipska klisura, u čijem delu se Đerdapska klisura još naziva i Gvozdena vrata. Đerdapska klisura na delu od Golupca do Gvozdene kapije predstavljena je velikim brojem prirodnih atrakcija, bogatom istorijom i kao takva predstaljaju izuzetnu turističku destinaciju. 

PROGRAM IZLETA

KRSTARENJE ĐERDAPSKOM KLISUROM
jednodnevni izlet 

DATUMI:  Uskoro
CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4850 RSD

Polazak autobusa u 6:30 h iz Novog Sada sa parkinga kod “Lokomotive” iz Bograda u 8:00 h (po dogovoru)
Nastavak puta ka Manastiru Tumane. Manastir Tumane nalazi se u podnožju golubačkih planina, na levoj obali Tumanske reke i Zadužbina je Miloša Obilića. U Manastiru Tumane kao najveća svetinja, čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita čudotvorca. Obilazak manastirskog kompleksa. 
Nakon sat vremena nastavljamo put ka Golupcu i srednjovekovnoj tvrđavi Golubački grad. Golubački grad predstavlja spomenik klture iz 15 veka. Obilazak Zelene zone, tvrđave koja obuhvata posetu kulama 9, 8, 5 i Palati. Dostupna je svim kategorijama posetilaca.

Zelena zona nudi osnovnu prezentaciju o Golubačkoj tvrđavi kroz digitalni sadržaj, izložbe (Vitezovi Golubačke tvrđave). Za sve organizovane grupne posete obezbeđen je vodič Kompleksa Tvrđava Golubački grad.
Nakon obilaska tvrđave, nastavljeno put ka Donjem Milanovcu i etno selu Kapetan Mišin Breg gde ćemo napraviti jednočasovnu pauzu za ručak.
Put nastavljamo ka Tekiji gde ćemo se ukrcati na brod i krenuti na Krstarenje Đerdapskom klisurom (u trajanju od 1.15h).  Proći ćemo kroz Mali kazan, gde je i najveća dubina Dunava,videćemo glavu kralja Decibala s rumunske strane, Trajanovu tablu, Manastir Mrakonija…
Po završetku krstarenja odlazimo na lokaliteta Lepenski vir, jednog od najvećih mezolitskih i neolitskih arheoloških nalazišta, smeštenog na desnoj obali Dunava u Đerdapskoj klisuri. 
Nakom obilaska  lokaliteta Lepenski Vir  sledi povratak  za Beograd i Novi Sad. Predviđeno vreme povratka u Beograd je oko 21h, Novi Sad oko 22.30h

Svi posetioci su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

 

CENE I USLOVI

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4850 RSD

U cenu je uključeno:

 • Prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu,

 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,

 • ulaznica za Vizitorski centar Golubačke tvrđave

 • troškove organizacije putovanja

 • ručak

 • krstarenje Djerdapom

U cenu nije uključeno:

 • Ulaznicu – Lepenski vir 400 RSD, deca do 15 godina plaćaju 120 RSD (plaćanje unapred u agenciji prilikom rezervacije

 •  Ulaznica u Zelenu zonu Golubačke tvrđave – poseta palati i kulama 9,8 i 5 doplata 250 RSD (plaćanje unapred u agenciji)

 • doplata iz Novog Sada 500 rsd
 • individualni troškovi

Uslovi i način plaćanja

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

 • Gotovinski – uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije  7 dana pre polaska

 • uplatom preko računa,

 • Platnim karticama, Visa, Master, Maestro, Dina

NAPOMENE
VIP TURE
INDIVIDUALNE TURE

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.