Rajačke pimnice su jedinstven kompleks vinskih podruma nastao polovinom 18 veka. Rajačke pimnice nalaze se 24km od Negotina na bregu Belo Brdo kod sela Rajac. U periodu nastanka bilo je 365 podruma koji su građeni od tesanog kamena a ukopavani dva metra u zemlji da bi temperatura bila ujednačena tokom cele godine. U ovom kamenom kradu Rajačkih pimnica oduvek su se proizvodila kvalitetna vina , od kojih je najpoznaje  crna tamjanika.  Naš put se nastavlja kroz Đerdapsku klisuru,  najlešu probojnicu Dunava u Evropi. Najlepsi deo Đerdapske klisure je u delu Nacionalnog parka Đerdap. Na dužini od 100km smenjuju se četiri klisure i tri kotline, Golubačka klisura, Ljupkovska kotlina,  klisura Gospođin vir, Donjomilanovačka kotlina,  klisure Mali i Veliki kazan, Oršavska kotlina i na kraju Sipska klisura, u čijem delu se Đerdapska klisura još naziva i Gvozdena vrata. Đerdapska klisura na delu od Golupca do Gvozdene kapije predstavljena je velikim brojem prirodnih atrakcija, bogatom istorijom i kao takva predstaljaju izuzetnu turističku destinaciju. 

PROGRAM

RAJAČKE PIMNICE I KRSTARENJE ĐERDAPOM
mini bus/ 2 dana- 1 noćenje

DATUMI: Uskoro
CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 9385,00 RSD

1.dan
Polazak autobusa u 6:30 h iz Novog Sada sa parkinga kod “Lokomotive” iz Bograda u 8:00 h (po dogovoru)
Nastavak puta ka Golupcu i srednjovekovnoj tvrđavi Golubački grad. Golubački grad predstavlja spomenik kulture iz 15 veka. Obilazak Zelene zone, tvrđave koja obuhvata posetu kulama 9, 8, 5 i Palati. Dostupna je svim kategorijama posetilaca.

Zelena zona nudi osnovnu prezentaciju o Golubačkoj tvrđavi kroz digitalni sadržaj, izložbe (Vitezovi Golubačke tvrđave). Za sve organizovane grupne posete obezbeđen je vodič Kompleksa Tvrđava Golubački grad.
Nakon obilaska tvrđave, nastavljeno put ka Lepenskom viru. Obilazak lokaliteta Lepenski vir, jednog od najvećih mezolitskih i neolitskih arheoloških nalazišta, smeštenog na desnoj obali Dunava u Đerdapskoj klisuri. 

Po dolasku u Donji Milanovac napravićemo pauzu za mali predah uz ručak  u jednom od restorana.
Put nastavljamo do Tekija gde ćemo se ukrcati na brod i krenuti na Krstarenje Đerdapskom klisurom. Proći ćemo kroz Mali Kazan, gde je i najveća dubina Dunava,videćemo glavu kralja Decibala s rumunske strane, Trajanovu tablu…

Dan završavamo u Kladovu. Večera i Noćenje.
2.dan
Doručak, nakon čega odlazimo u Rajačke pimnice. Rajačke pimnice su jedinstven kompleks vinskih podruma nastao polovinom 18 veka. Rajačke pimnice nalaze se 24km od Negotina na bregu Belo Brdo kod sela Rajac. Obilazak Rajca uz mogućnost degustacije nadaleko poznatih vina. U pvratuku, svratićemo do manastira Lešje. Manastir Lešje je zadužbina župana Vukoslava, vlastelina na dvoru Nemanjića, koji je zajedno sa sinovima Držmanom i Crepom podigao ovaj kompleks i na temeljima nekadašnje bogomolje. Na svom posedu podigao je Bogorodičnu crkvu u periodu između 1355. i 1360. godine i poklonio je manastiru Hilandaru. 
Po obilasku manastira nastavljamo put Beograda i Novog Sada.
Planirani dolazak u Beograd oko 21h, Novi Sad 22h.

Svi posetioci su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

CENE I USLOVI

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 9385,00 RSD

U cenu je uključeno:

 • Prevoz turističkim minibusom na relaciji prema program,

 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,

 • 1 noćenje na bazi polupansiona u hotelu sa 3* u Kladovu

 • Potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,

 • troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno:

 • Prolazni ručkovi,

 • Individualne troškove i ostale ne pomenute troškove.

Uslovi i način plaćanja

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

 • Gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska

 • uplatom preko računa,

 • Platnim karticama, Visa, Master, Maestro, Dina

NAPOMENE
VIP TURE
INDIVIDUALNE TURE

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.