Rtanj je planina  smeštena u opštini Boljevac. Ova misteriozna i čudotvorna planina privlači pažnju sve većeg broja posetilaca. Rtanj je prirodni fenomen Karpatskog krasa sa specifičnim biljnim svetom i velikim brojem izvora i podzemnih kanala. Njen najviši vrh Šiljak nalazi se na 1560 m.n.v i danas predstavlja veliki izazov za osvajanjem jer se vrha Rtnja pruža neverovatan pogled . Po čuvenom geografu Jovanu Cvijiću planina Rtanj je jedna od najlepših planina u Srbiji.

Srbija izleti
Srbija izleti
Srbija izleti
Srbija izleti
PROGRAM IZLETA
RTANJ
Jednodnevni izlet, autobusom

24.07.2021.

Program putovanja:
Polazak na izlet iz Novog Sada u 06.00h, iz Beograda u 07.15h. Putovanje auto putem preko Paraćina do manastira Lešje. Nailazimo  na uzvišenje sa kog se pruža prelep pogled na okolinu.
Datira iz 14. Veka, da bi tokom 16.veka potpuno stradao. Njegova obnova započeta je nakon Prvog svetskog rata. Danas arhitektonski predstavlja sublimaciju svih graditeljskih stilova pravoslavnih svetinja.
Nakon obilaska kompleksa sa prelepo uređenim vrtom, izvorima vode i uz priču o legendama, put nastavljamo prema Krivom viru. Obilazak izvorišta Crnog Timoka, lokalitet Pećura.
Voda, kamen i priroda su kreirali posebni ambijent kojim dominira zvuk vode koja se preliva preko stena. Izvorište reke Crni Timok, je deo netaknute prirode, a ovde je pre Drugog svetskog rata funkcionisala i mala hidrocentrala, koja je snabdevala selo električnom energijom. U kompleksu Pećura postoje 3 pećine i jedan termalni izvor čija je temperatura vode 21-22 stepena Celzijusa. Krivi Vir se smatra centrom Timočke bune.
Nakon šetnje do izvorišta krećemo prema još jednom prirodnom fenomenu Rtanjskog kraja, a to je Bogovinska pećina. Predstavlja pećinu medju najdužim u ovom području.
Za posete je uredjeno oko kilometar pećinskog kanala sa bogatim pećinskim nakitom. Nakon obilaska pećine nastavljamo vožnju prema etno selu Rtanjski dvori koji se nalaze u prelepom prirodnom okruženju planine Rtanj.
Kompleks se sastoji od 6 zgrada draženih u duhu tradicionalne arhitekture, čuvajući nasleđe ovog kraja. U etno selu je predviđen i ručak.
Nakon ručka i odmora put se nastavlja prema naselju Rtanj i nadaleko poznatim energetskim krugovima.
Planina Rtanj slovi za mističnu planinu, ali činjenica je da lokalitet Svetilište ili vrelo je jako energetsko polje, gde je merenje zračenja vršio međunarodni tim naučnika
i da su utvrdili da ima povoljno dejstvo na ljudsko telo, uz boravak do 20 min. Nakon posete energetskog polja pauzu pravimo u etno oazi ovog kraja, etno selu Balašević.
Nakon pauze krećemo za Beograd i Novi Sad, sa dolaskom u kasnim večernjim satima.

Cena izleta: 3000 dinara

Cena izleta uključuje:

  • Prevoz na navedenoj relaciji,

  • Obilaske prema programu

  • Ulaznica za Bogovinsku pećinu

  • Usluge vodiča

  • Troškove realizacije i organizacije izleta.

Cena izleta ne uključuje:

  • Ručak u etno selu Rtanjski dvorovi
    cena ručka je 1000 dinara

Napomena: za posetu pećine poneti topliju odeću.

Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

Gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska

uplatom preko računa,

VAŽNE NAPOMENE:

1. Organizator putovanja je turistička agencija Casa Travel doo PTP, registrar turizma BTP 52/2021, 03.02.2021.
2. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstanici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
3. Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
4. U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.
5. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak…)
6. Putnik sam odgovara za ispravnost svojih dokumenata 7
Putnik ima pravo na povraćaj uplaćenih sredstava do 7 dana pred put. Ukoliko otkaže posle tog roka, agencija zadržava stvarne troškove (troškovi koji se odnose na rezervisan prevoz, vodiča, kupljenih karata…)

 

Svi putnici su obavezni da koriste maske u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

CENE I USLOVI

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3000,00

NAPOMENE
VIP TURE
INDIVIDUALNE TURE

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.