Rtanj je planina  smeštena u opštini Boljevac. Ova misteriozna i čudotvorna planina privlači pažnju sve većeg broja posetilaca. Rtanj je prirodni fenomen Karpatskog krasa sa specifičnim biljnim svetom i velikim brojem izvora i podzemnih kanala. Njen najviši vrh Šiljak nalazi se na 1560 m.n.v i danas predstavlja veliki izazov za osvajanjem jer se vrha Rtnja pruža neverovatan pogled . Po čuvenom geografu Jovanu Cvijiću planina Rtanj je jedna od najlepših planina u Srbiji.

PROGRAM IZLETA
RTANJ 
 1 dan

DATUMI:  08.08., 22.08., 05.09.
CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  2275,00 RSD

Polazak putnika iz Novog Sada u 7h od Lokomotive. Nastavak puta ka Beogradu, auto putem prema Paraćinu, odakle se odvajamo za planinu Rtanj.
Naše prvo odredušte je Selo Vrmdža. Živopisno selo i predeo okružen netaknutom prirodom danas poznato po eko turizmu. Priroda je fantastična, brojni su izvori vode a samo selo krase starinske kuće.
Obilazak Parohijanskog doma sa stalnom izožbenom postavkom stare narodne nošnje, alata I grnčarije. Odlazak do Crkva sv. Trojice i stare škole. Nakon toga odlazimo do deda Mijine vodenice stare 120 godina.
Ljubazni domaćini, zdrava domaća hrana su sastavni deo ovog eko sela tako da ćemo ovde napraviti predah za kafu i ručak.
Nastavak puta ka Rtnju. Rtanj svojom pozitivnom energijom koja dolazi iz unutrašnjosti Zemlje iceljuje ljudski organizam i obnavlja energiju zbog čega je sve više posećuju radoznali putnici. Odlazimo do čuvenog energetskog polja gde ćemo se zadrzati i gde će svako od nas osetiti blagodeti ove energije. Nakon toga, slobodno vreme za opuštanje i šetnju na ovoj čudesnoj planini.
Rtanj je planina poznata po  rtanjskom čaju ili Satureja montana koji se koristi kao afrodizijak, za plućne bolesti i prehladu. Svake godine organizuje se berba i edukativna predavanja o bilju.
Predviđen dolazak u  Beograd je oko 21h, i Novi Sad je oko 22h.

Svi posetioci su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

CENE I USLOVI

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2275,00 RSD

U cenu je uključeno:

  • Prevoz turističkim minibusom na relaciji prema program,

  • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,

  • Potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,

  • troškove organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno:

  • Prolazni ručkovi,

  • Individualne troškove i ostale ne pomenute troškove.

Uslovi i način plaćanja

  • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

  • Gotovinski – uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije  7 dana pre polaska

  • uplatom preko računa,

  • Platnim karticama, Visa, Master, Maestro, Dina

NAPOMENE
VIP TURE
INDIVIDUALNE TURE

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.