Čenejski salaši nalaze se nadomak Novog Sada. Čenej, nekadašnje poljoprivredno mesto danas je pod uticajem razvoja turizma pretvoreno u svojevrsnu turističku atrakciju . Salaši su sačuvali duh tradicije, način života tamošnjih žitelja, autentičan izgled  koji oslikava život davnih vremena, gastronomiju. Danas su salaši Čeneja pretvoreni u pravi ambijent za uživanje.

`PROGRAM IZLETA

Čenejski salaši i Dvorci Dunđerskih
Polazak putnika iz Beograda u 8h. Vožnja  auto putem ka Novom Sadu.
Put nastavljamo ka Kulpinu u posetu još jednog od dvoraca Dunđerskih. Ovaj kompleks čine dva Dvorca koje je izgradila početkom 19 veka porodica Stratimirović, dok je u vlasništvu porodice Dunđerski od početka 20 veka. Uživamo u priči i šetnji ovim prelepim kompleksom.
Nastavak puta ka Bečeju i Dvorcu Fantast. Ovaj romantični dvorac sagradio je Bogdan Dunđerski početkom 20 veka.  Svedoči  jednom prošlom vremenu i životu najbogatije porodice tog vremena u Vojvodini. Kao boem i romantik bio je zaljubljenik konja zbog čega je izgradio prelepu ergelu koja danas broji preko 80 konja u okviru koje se nalazi i skola jahanja. Ukoliko budete želeli možete se oprobati u jahanju konja. Obilazimo malu kapelu Svetog Đorđa  i raskošan park koji još uvek odiše mirom i vraća u davno prošla vremena. 
Napuštamo Fantast i nastavljamo put Čenejskih salaša gde ćemo provesti ostatak dana. Obilazimo Salaša 137, Pajin salaš, Mitin salaš i  uživamo u autentičnoj  vojvođanskoj atmosferi. Ručak, kafica, domaći kolači i slobodno vreme do večernjeg polaska u jednom od njih.

 

CENE I USLOVI PLAĆANJA
OPŠTE NAPOMENE
PRIVATNE TURE
CELODNEVNI IZLETI

Čenejski salaši. Salaš  potiče od mađarskere reči  szallas koja oslikava poljoprivredni način života i rada  daleko od seoskih naselja. Salaši su u nastali u XVIII veku i tada  kada su predstavljali  mesta za rad, odmor, izlet i zabavu. Salaši su se satojali od glavne kuće, okućnice, obavezan je bio bunar  sa đermom. Voćnjaci, drvoredi bagrema, dudovi, jasenovi  omeđavali su salaše od prostranih njiva.
Danas su salaši pretvoreni u jedinstvenu ambijentalnu celinu u kojoj žitelji grada pronalaze mir i odmor daleko od gradske vreve i zagađenog vazduha.  Jednodnevni izleti na salaše su sve popularniji. Susret sa tradicijonalnim načinom života i pravom vojvođanskom hranom  kao što su paprikas, nasuvo sa krompirom, švargle čvarci,  gomboce, štrudle, kitnikez apsolutno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Takvi su i Čenejski salaši, pravi hedonistički raj.

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.