Novi Sad, kao kulturno i turističko sedište Vojvodine, razvijen u ravnici pored Dunava na izdignutim peščanim gredama. 
 Dok Izolovano od urbanog i ušuškano u dubokoj netaknutoj prirodi na samoj granici Nacionalnim parkom „Fruška gora“ izgrađen je etno kompleks  „Vrdnička kula“. Čist vazduh, miris lipove i borove šume okružuje ovo naselje i pruža savršen pogled na predivnu prirodu.

PROGRAM IZLETA

PROGRAM IZLETA:

Novi Sad ,Etno Selo , Manastir Ravanica , Vinarija Kovačević
Izlet započinjemo oko 9h obilaskom 
starog gradskog jezgra Novog Sada: Obilazak zgrade Srpskog Narodnog Pozorišta, Gradske kuće. Rimokatoličke Katedrale. Zmaj Jovina Ulica, Ulica Laze Telečkog jedna od najinteresantnijih ambijentalnih celina sa brojnim kafićima za malde. Pešačku turu nastavljamo Dunavskom ulicom, jednom od najstarijih ulica Novog Sada. Vladičanski Dvor, Muzej Vojvodine Dunavski park…
Nakon toga odlazimo do 
Etno sela Vrdnička kula – za manje od pola sata vožnje ( udaljeno 23km) u  jedan od najluksuznijih i najlepših poseda na Fruškoj Gori. U privatnom je vlasništvu .Ovaj kompleks čine restoran sa letnjom baštom i dečijim igralištem, etno kuća za noćenje, kao i hotelski objekat sa sobama, spa centrom i dr. Kompleks je naslonjen na Nacinalni park, ali je ipak nešto ” urbaniji” u odnosu na svoje okruženje. Ukoliko budete želeli možete prošetati “Stazom zdravlja” koja vas vodi do prve Vrdničke kule-istoriske građevine iz XXII veka, koja je prema podacima podignuta u periodu kada su Rimljani naseljavali ovo područije. Usamljena kula odolela je vremenu i ljudima , te je danas jedini preživeli svedok nekada moćnog vrdničkog grada. Nakon obilaska slobodno vreme za ručak, kaficu i osveženje-..Posle ručka idemo u kratak obilazak Manstira Ravanica koji je udaljen svega nekoliko minuta vožnje (3,7km) Manastir Ravanica poznat kao Mala Ravanica jedan je od najznačajnijih manastira na Fruškoj Gori. Ovo je jedini fruškogorski manastir koji se nalazi u naseljenom mestu. Smatra se da je podignut tokom XVI veka. O njemu se malo toga znalo sve dok ga nisu naselili monasi manastira Ravanica bežeći pred Turcima tokom Velike seobe Srba. Sagradili su crkvu i posvetili je Vaznesenju Hristovom, i od tada ovaj manastir nazivaju i Mala Ravanica. Sa sobom su doneli mošti kneza Lazara koje su tu ležale sve do 1942, kada su bile prenete u Sabornu crkvu u Beogradu i tek 1989. vraćene u svoju zadužbinu. Danas se o manastiru staraju monahinje, a konaci manastira su ubrajaju u jedne od najlepših na Fruškoj gori.Nakon obilaska manastira vodimo Vas u jedno od najpoznatijih Vinskih kuća –Vinarija Kovačević koja ima tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vina dužu od 100 godina, i nalazi se u slikovitom delu Iriga, ispod pravoslavne crkve, nedaleko od centra varošice. Vinarija poseduje 10 ha vinograda koji se nalaze na južnim padinama Fruške Gore, Sremskog rejona, Fruškogorskog vinogorja, na nadmorskoj visini od 230 metra gde je srednja godišnja temperatura 11° C, a srednja temperatura za vreme vegetacije vinograda je 17° C. 2001. godine završena je izgradnja nove vinarije u koju je ugradjena moderna vinska oprema i u koju se primenjuju postulati savremene tehnologije.
Sledi program obilaska : dolazak u vinariju Kovačević ( podrum 1930) ; obilazak procesa proizvodnje i predstavljanje kapaciteta vinarije ; obilazak podruma i predstavljanje vina vinarije Kovačević ; odlazak u vinsku kuću i degustacija vina. 
Povratak u Novi sad u poslepodnevnim satima.

CENE I USLOVI PLAĆANJA
VAŽNE NAPOMENE

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.