Fruškogorska vinska tura pruža Vam mogućnost da se upoznate i osetite ukus njlepših vina Fruške Gore.  Na plodnim padina,  viševekovnim  iskustvom i tradicijom nastala su i očuvana do danas slatka i aromatična vina.  Sorte, Bermet i Ausbruh danas su nadaleko poznata i veliki su ponos sremskog vinarstva. Sa pravom se može reći da je Fruška Gora veoma važna vinarska turistička destinacija

PROGRAM IZLETA

Polazak grupe iz Novog Sada put nacionalnog parka Fruška Gore.
Obilazak Manastira Krušedol koji je smešten iza naselja Jazevački Prnjavor. Danas je ovo ženski manastir a Crkva je posvećena Silasku svetog Duha tj Sv.Trojici. Manastir je nastao krajem XV ili početkom XVI veka i u njemu su čuvane mošti cara Uroša, poslednjeg vladara dinastije Nemanjić.
Nakon toga, put nastavljamo ka vinariji Deurić. Vinarija se nalazi na Južnim obroncima Fruške Gore u mestu Mala Remeta, na 250m.n.v.
Obilazak ove novoizgrađene vinarije u kojoj se proizvodi vino visokog kvaliteta. 
Nastavak puta ka Irigu gde ćemo poseti vinariju Kovačević i vinariju Mačkov podrum. Degustacija vina. Nakon toga odlazak na ručak u Perkov salaš.
Povratak u popodnevnim satima 

CENE I USLOVI
NAPOMENE

Fruškogorksa vinska tura ima za cilj da Vam dočara početak razvoja vinogradarstva, pogled na nepregledna prostranstva fruškogorskih vinograda i degustaciju vina u najboljim vinarijama ovog kraja. Veliki potencijal ovog vinogradarskog regioma uticao je na to da postane značajna turistička destinacija brojnih ljubitelja vina. 
Fruškogorska vinska tura pruža mogućnost uživanja u priči o razvoju i istorijii vinogradarska u Sremu. Na plodnoj zemlji brežuljkaste Fruške Gore 1700 godine je zasađenja prvu loza od strane rimskog cara Probus iz drevnog Sirmijuma. Za vreme turske vladavine vinogradarstvo je zamrlo ali se obnavlja u vreme Austro-Ugarske vladavine. Karlovačko vino je postalo jedno od najboljih vina Evrope a  Karlovci su proglašeni za srpsku prestonicu vina. 
Autohtone sorte fruškogorskih vinograda su vranac, portugizer, od koga se prave vina ausbruh i bermet.

Sajt CaSA Travel. D.o.o koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.